Felipe Massa, Ferrari'nin yanlış lastik stratejisi uygulayıp daha iyi bir sonuc elde etmesine engel olduğunu ifade etti. [IMG]http://img405.**************/img405/2412/eirc.jpg[/IMG]
Felipe Massa yarışın bitimine 17. tur kala Fernando Alonso'nun onunde 5. sırada yer alırken, ikinci kez pite cağırılarak orta sert hamura gecmişti. Sezon sonunda Ferrari'den ayrılacak olan Felipe Massa, son 17 turu yarışın başında olduğu gibi yumuşak hamurla tamamlayabilecekken takımın orta sert hamuru tercih etmesine anlam veremediğinin altını cizdi. "Bir hata yaptık. Son pit stopta orta sert hamura gecmeyi beklemiyordum. Bunu takımla tartışmayabileceğim cunku bence her şey son derece acık. Yarışın başında yumuşak hamurla başladık ve bu lastik tipiyle en iyi arac benimkiydi." "Arabaya yumuşak lastik takılmasını beklerken tam tersi yapıldı. Bu olmasaydı rahatlıkla ilk 5 icinde tamamlayabilirdim yarışı." Hataya rağmen takımın iki pit stop stratejisinin doğru olduğunu ifade eden Massa, yumuşak lastik kullanılsaydı sonucu maksimize edeceklerini vurguladı. "Bir pit stop'un cok zor olacağını duşunuyordum. Cunku arka lastikler icin cok hızlıydık ve arkalar one gore daha fazla aşınıyordu. Yarışın sonuna kaddar yumuşak lastik kullanmamız son derece kabul edilebilirdi. Soylediğim gibi son pit stopta orta sert hamura gecmek bir hataydı. Bugun bundan daha fazla puan elde edebilirdik." KAYNAK __________________
Massa'dan Ferrari'nin Stratejisine Eleştiri [ST]
Spor Haberleri0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Massa'dan Ferrari'nin Stratejisine Eleştiri [ST]