Bu akşam Quantum motorsports'un Lotus ile anlaşmanın tamamlandığını duyurmasıyla Lotus F1 yakın ve orta vadedeki finansal sorunlarını cozmuş oldu. [IMG]http://img826.**************/img826/7795/tr97.jpg[/IMG]
Lotus'un finansal durumunundaki sallantı en son Kimi Raikkonen'in bir yıldır odeme yapılmadığı gerekcesiyle sezonun son iki yarışına cıkmamakla takımı tehdit etmesiyle iyice su yuzune cıkmıştı. Bu gece mujdelenen acıklamayla ise Lotus finansal noktada buyuk bir dopinge kavuşmuş oldu. Orta doğulu yatırımcıların da iştirak ettikleri Quantum Motorsporları konsorsiyumunun başı olan Mansoor Ijaz, anlaşmanın kendi taraflarındaki kısmının tamamlandığını, artık yalnızca Genii Capital'in onayını beklediklerini ifade etti. "Anlaşmanın artık kesinlikle gercekleşeceğine hicbir şuphe yok." diyen Ijaz, "Hatta bizim acımızdan her şeyin tamamlandığını soyleyebilirim". ifadelerini kullandı. Quantum bu anlaşmayla buyuk hisse sahibi Genii Capital'in satışa cıkarttığı şirketin yuzde 35'lik hissesini satın almayı planlıyor. Anlaşma ayrıca Genii Capital'in gelecekte istemesi halinde, hisselerin coğunluğunu Quantum Motorsports'a aktarması ihtimalini de iceriyor. "Opsiyonlarımız var. Size bu konuda detay veremem fakat gelecekte belirlenen bir sure icerisinde takımın yonetimini almamıza olanak tanıyabilecek bir opsiyona sahibiz. Elbette bunu Genii'deki ortaklarımızla cok yakın dirsek temasımız olarak yapacağız." RAIKKONEN'DEN OZUR Ijaz, Lotus'la yapılan acıklama sayesinde Lotus'un tedarikciler, calışanlar, ayrıca Kimi Raikkonen'e olan odemelerini de gercekleştirebileceğini soyledi. Autosport bugun erken saatlerde Raikkonen ve Lotus arasında bu konuda bir on anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Cumartesi gunu Raikkonen'in menajeri ile bir araya gelen Ijaz, konunun bu noktalara gelmesinden uzuntu duyduğunu ifade etti. "Kimi'den ozur diledik. Bu ortaya cıkan durumu ve bunun basına yansımalarını telafi etmeyi amaclıyoruz." Lotus tarafından henuz bu yonde bir onay acıklaması gelmezken, takım patronu Eric Boullier, cok yakında bir acıklama yapılacağını soyledi. "Bu konuyla ilgili henuz bir acıklama yapamam. Henuz bir şey soyleyemem. Salı gunu diye umuyorum. Oyle olmasını umuyorum." KAYNAK __________________