Ayhancan Guven, ozel roportajda geleceği ve Formula 1'e yonelik ceşitli soruları ictenlikle cevapladı. Bu yıl, Porsche GT3 CUP Challenge Benelux ve Porsche Carrera Cup Fransa'da mucadele eden Ayhancan Guven, gectiğimiz hafta sonu guclu bir performansla her iki seride birden şampiyonluk ipini goğusledi. Aynı zamanda bu seriyi kazanan ilk yabancı pilot olan Ayhancan, Motorsport.com Turkiye'ye ozel acıklamalarda bulundu. Kemal Şengul: Turkiye olarak hep galibiyet almış bir pilotumuz var diyorduk, artık şampiyonluk kazanmış bir pilotumuz var diyoruz. Bu sana nasıl hissettiriyor? Nasıl bir duygu? Tepkiler nasıl oldu? Ayhancan Guven: Oncelikle motor sporlarında hızlı bir pilot olmakla yarış kazanmış bir pilot olmak arasında buyuk bir fark var. Yarış kazanmış bir pilot olmakla şampiyonluk kazanmış bir pilot olmak arasında da ciddi bir fark var. Sonucta hepsi kendi icerisinde planlar gerektiriyor ve motor sporları dunyasında bir adım daha ileri gitmek istiyorsanız, kendinizi masada ya da konuşarak anlatmak yerine, kendinizi şampiyonluklar alarak tanıtmanız gerekiyor. İnsanlar sizin ne kadar hızlı ya da yetenekli olduğunuzla ilgilenmiyor neler kazandığınıza, neler yaptığınıza, kısacası sonuclara bakıyor. Ben gecen sene hızlı bir pilottum ama elbette eksik yonlerim vardı. Tecrubesizdim, hic tecrubesi olmayan bir pilottum. Bu yıl aradaki tecrube farkını kapattım. Şampiyon olabilmek icin sezon başından bu yana kendime hep hedef koydum, sezonumu şampiyon olabilmek uzerine gecirdim. Hep bu bilincle yarıştım, hep şampiyon olmak icin yarıştım. Sezon sonunda da ufak bir farkla şampiyon olduk. Ortaya koyduğumuz hedeflerin ne kadar onemli olduğu ortaya cıktı. Şampiyonluk savaşını yonetebildiğim icin, yani şampiyonluğu kazandığım icin mutluyum. Sezon başından bu yana 12 yarış yaptık ve hep hesap yaparak yarıştım. Tum bunların sonunda şampiyonluğu kazandım. Bundan oturu cok mutluyum. Şampiyonluğun ardından gelen tepkiler nasıldı? Seni mutlu etti mi? AG: Avrupa'da Ozellikle de yurt dışında ilk gunden beri cok guzel tepkiler alıyorum cunku bir Turk pilot olarak olarak ilgilerini cektim. Bu onların alışık olmadıkları bir durum, bundan oturu de pozitif tepkiler alıyoruz. Ayrıca başarılar da elde ettik, bundan sonra bizi daha cok sevmeye başladılar. Aslında bu yıl bize saygı duymaya başladılar ve pist ustunde bizimle guzel bir rekabet icerisine girdiler. Her zaman beni destekleyen yabancı taraftarlar oldu, tabii ki sevmeyenler de oldu ama, sonuc olarak gunun sonunda sonuclar hep pist ustunde, yarışarak belirlendi. Her şey sportmenlik icerisinde oldu. Yarıştan sonra da herkes gelip beni tebrik etti. Beni destekleyen de gelip elimi sıkıp beni tebrik etti, desteklemeyen de. Elbette onlar da uzun yıllar da kendilerine rakip olacağımı duşunuyor.Umarım uzun yıllar onlara rakip olabilirim. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ayhancan Guven ile Roportaj