Ferrari Takım Patronu Maurizio Arrivabene, 2018 şampiyonasında takım olarak yaptıkları bazı hatalar sonucunda buyuk olcude şampiyonluk şanslarını kaybetmelerine rağmen, takım icerisinde bir karışıklık olmadığını soyledi. Sezona iyi bir şekilde başlayan Ferrari, sezonun 2. yarısında yaşanan duşuşun ardından şampiyonluk şansını buyuk olcude kaybetti. Bu saatten sonra Ferrari ve Sebastian Vettel'in şampiyon olabilmesi icin Lewis Hamilton ve Mercedes'in plansız sorunlar yaşaması gerekiyor. Ferrari'nin geride kalmasında, Vettel'in kişisel hataları ve Ferrari ekibinin sıralamalarda ya da yarışta yaptığı strateji hataları gibi şeyler etkili oldu. Arrivabene, basında iddia edilenlerin aksine takım icerisinde herhangi bir kriz olmadığını soyledi. Arrivabene, "Bazı insanlar bizi eleştirmek icin bekliyorlar. Ferrari'ye takım patronu olarak geldiğimden beri, her zaman sorumluluğu ilk kabul eden kişi oldum ve bunu yapmaya devam edeceğim." "3.5 senenin ardından, bir noktada atın ahırdan kacması gercekleşecekti. Suzuka'dan sonra muhtemelen bu oldu. Hicbir şey olmamasına rağmen tartışma yaratmak isteyenlere koz vermiş olduk." dedi. Arrivabene, Japonya'da yaşanan sorunların ardından yaşananları masaya yatırmaları gerektiğini, ancak bunun her takım icin normal bir surec olduğunu belirtti. Arrivabene, "Ben tartışmaları onemsemem. Beni daha cok endişelendiren şey sessizliktir. Bununla birlikte, bazı insanlar takım icerisindeki insanlar arasında karışıklık yaratma konusunda cok ilgililer." "Şampiyonada liderken, en ufak bir gulumseme dahi cok uyumlu olan bir takım icerisindeki hisleri değiştirebilir. Ancak 2. sıraya gerilemişseniz, daha az gulumsuyor olmanız normaldir. Belki daha fazla gulumsemeyi oğrenmemiz lazım. Boylece yersiz soylentileri durdurmuş oluruz." "Biz, Mercedes gibi buyuk bir takıma karşı mucadele eden bir takımız. Bunu karışıklık yaşayan bir takımla başaramazsınız." "Son 3 yarışta, performans kaybettik ve bunu biliyoruz. Ancak durumu analiz ettik ve sorunları cozmuş olmayı umuyoruz. Austin'de bunu başarıp başaramadığımızı goreceğiz." "Ancak performans kaybeden tek takım biz değiliz, bunu unutmamalıyız. Mercedes gelişti ve bu iki şey bir araya geldiğinde, son yarışlardaki performansları gormuş olduk." dedi. Arrivabene, bu sene yaptığı hatalar nedeniyle buyuk eleştirilere maruz kalan pilotları Vettel'e olan inancını yineledi. Arrivabene, "Sebastian'ın Red Bull'dayken şampiyonada yaptığı geri donuşleri hatırlıyorum." "İki sefer, son 6 yarış kala cok fazla farkla gerideydi ancak yeteneği ve aynı zamanda rekabetci bir araca sahip olması sayesinde durumu duzelterek hedefine ulaşabildi." "Son senelerdeki rekabet ortamına baktığımızda, şampiyon olabilmek icin mukemmel araca sahip olmanız gerekiyor." "2002 ve 2004 Ferrari aracları, pilotun ya da takımın yaptığı hataları telafi edebilecekleri araclardı." "Ben her zaman, takım olarak kazanıp kaybettiğinizi soylerim. Hem pilotum hem de takımın yaptığı hataları dikkate almak gerekir." "Bugun takım ve pilotun yaptığı hataları hesaplarsak, sıralamayı değiştirmeyecek bir matematik işlemi yapmış oluruz." dedi. Gunluk Gazeteler