Robert Kubica, 2019 Formula 1 sezonunda Williams adına yarışıp yarışmayacağını bilmek icin Aralık ayına kadar beklemeyeceğini soyledi. Claire Willaims perşembe gunu yaptığı acıklamada Robert Kubica'nın gelecek yıl George Russel icin harika bir takım arkadaşı olacağını soylemişti ve kendisinin listede yer aldığını da eklemişti. Polonyalı pilot icin oldukca iyi acıklamalar olmasına rağmen Kubica, uzun sure beklemek istemediğini ve bunu yapması halinde başka fırsatların kacabileceğini soyledi. Kubica, Sky F1'e verdiği demecte şoyle konuştu: "Eğer boyle soylediyse, belki de doğrudur. Zamanın neler gostereceğini gorelim, zaman akıyor. Gecen yıl olduğu gibi beklemek istemiyorum." "Umarım daha once bazı kararlar alabilirler." "Elbette hedefim gelecek yıl gridde yer almak. Fakat aralık ayına kadar beklemeyeceğim. Durum cok net, neler olacağını goreceğiz." "Bence takım neler olabileceğini ve farklı secenekleri değerlendiriyor ki, bunu yaptıkları icin onları suclayamam haklılar. Benim acımdan bakarsak ben de farklı şeyler yapıyorum. Bu yuzden ortak bir anlaşma olup olmayacağını goreceğiz." "Yine de dediğim gibi diğer seceneklere de bakıyorum ve Aralık ayına kadar bir cevaba ihtiyacım var. Aksi taktirde cok gec olacak ve elimde hicbir şey olmayacak." Kubica, eğer Williams'tan beklediği teklifi alamazsa, farklı kategorilere gececeğini soyledi. "Amacım Formula 1'e geri donmek. Onceliğimiz bu. Eğer bu gercekleşmezse yine padokta olabilirim, F1'de olabilirim, fakat bu yarışmak icin olmaz." "Ya da belki de başka bir seride yarışırım. Bekleyip, gormemiz gerekecek. Onumuzdeki birkac hafta icinde en azından benim tarafımda bir karar almam gerekecek." Gunluk Gazeteler