Gene Haas, Formula 1'de ilk 3 takımın diğerleri arasındaki farka baktıklarında, Formula 1.5'ta yarıştıklarını hissettiğini soyledi. Haas bu sene Renault ile dordunculuk mucadelesi veriyor ancak takım, daha iyisini yapabilme konusunda pek umutlu değil. Austin yarışı oncesinde konuşan Haas, "Gercek manada F1'de yarıştığımızı hissetmiyorum. Eğer dorduncu olabilirsek, kendi serimizde kazanmış gibi olacağız." Yarışları evinden seyreden Haas, ilk 3 takımın gerilerden başladıkları yarışlarda ne kadar hızlı yukseldiklerini gorduğunde şaşırdığını kabul ediyor. "Evimden yarış izlerken, ilk 3 takımın yarış pistinde ne kadar hızlı olduklarını gorduğumde, neyi kacırdığımızı soruyorum." "O araclar nasıl cok daha hızlı oluyorlar bilmiyorum. Ancak Ayou (Komatsu, muhendis) ile konuştuğumda bir miktar lastiklerde, bir miktar aeroda, bir miktar şaside fark olduğunu soyluyor. Hepsini topladığımızda 1 ya da 2 sn oluyor." "Tum bu parametreleri duzeltmek icin cok caba sergilediğimizi biliyorum ancak onlara karşı olan 1.5 - 2 saniyelik farkı nasıl kapatabiliriz bilmiyorum. Onlar aşırı hızlılar." Orta grup icin on grupla farkı kapatma umutları, gelecek seneler icin planlanan butce sınırına bağlı. Bu, buyuk takımların harcadıkları paranın azalmasına neden olacak. Haas, "Butce sınırı yardımcı olacak mı? Muhtemelen. Onların AR & GE bolumleri kuculecek. Bizdeki her bir kişi icin onlarda 5 kişi olduğunu tahmin ediyorum." "Kişisel olarak, o 5 kişinin durumu daha da karıştıracağını duşunuyorum ancak onlar sistemi calıştırıyor. Aradaki farkı kapatacak bir şey varsa, onların teknolojileri ile bizim sahip olmadıklarımız arasında bir denge kurulması olacak. Butce sınırı muhtemelen cok yardımcı olacak." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Haas, Formula 1.5'ta Yarışıyormuş Gibi Hissediyor