Max Verstappen, mevcut motor partnerleri Renault'nun Ferrari ve Mercedes motoru ile olan farkı kapatmak icin gelecek sene tamamen yeni motora gececeği yonundeki acıklamaların eski acıklamalardan farklı olmadığını soyledi. Renault Sport F1 patronu Cyril Abiteboul, Renault'nun rakipleri karşısında silahlanma yarışında geride kaldığını, bu yuzden gelecek sene yeni bir tasarıma gececeklerini soylemişti. Red Bull, uzun suredir motor partneri olan Renault ile yollarını sene sonunda ayırarak Honda motoruna gececek. Bu sene bircok kez cekinmeden Renault'yu eleştiren Verstappen, "Sanırım gecen sene de tamamen yeni motora sahiplerdi." "Mercedes ve Ferrari'yi yakalamak 4 sene once hedefleriydi. 3 sene once de, 2 sene once de. Hep aynı hikayeyi okuyorlar." "Pek umursamıyorum. Tamamen bunu duşunmuyorum. Artık Honda ile yaşayacağımız mucadele icin sabırsızlanıyorum." dedi. Verstappen'in mevcut takım arkadaşı Daniel Ricciardo, sene sonunda takımından ayrılarak Renault takımına gececek. Renault, seneyi 4. sırada tamamlamak istiyor ancak takım, hem şasi hem de motor gelişimi konusunda geride kaldı ve kalan yarışlarda Haas karşısında yerini korumakta zorlanabilir. Ricciardo, "Onlarla anlaşma imzaladığımda yapılması gereken işler olduğunu biliyordum ancak onların her şeyi daha iyiye goturmek icin cok caba sergilediklerini ve bolumleri genişlettiklerini biliyorum.2019 ve 2020'de daha guclu olmayı hedeflediklerini biliyorum." "Evet, bu seneki son yarışları biraz... Her yarış geliştiklerini gormek guzel olurdu ancak durust olmam gerekirse bu konuyu cok yakından takip etmiyoruz." "2019'da yeni aracla, taze bir başlangıc yapacağız. Bu yuzden bu konuyu duşunerek cok fazla enerji harcamıyorum." "Acıkcası, yapabileceğim tek şey sezon bittikten sonra tamamen onlara odaklanarak mumkun olduğu kadar gelişmelerine katkı sağlaya calışmak." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Renault, 2019 Motoru İcin Eski Hikayeleri Okumaya Devam Ediyor