Max Verstappen, kuru zeminde suruş yapmadıkları icin kuru zeminde gecmesi halinde yarışın adeta bir kumara donuşeceğini soyledi. Birinci antrenman seansında Max Verstappen 1:48.847 ile 1.345 saniye geride ucuncu olurken, ikinci seansta 1:49.798'le 1.082 saniye geride ucuncu oldu. Verstappen iki seansta toplam 14 tur atarken en az tur atan isimlerden birisi oldu. Seans sonrası konuşan genc pilot, yarışın kuru zeminde gecmesi halinde adeta bir "kumar gibi" olacağını soyledi. "Cuma gunleri ne zaman ıslak gecse sıkıcı oluyor. Aracı bu koşullarda daha iyi hale getirebilmek icin piste cıkmamız onemliydi. Bazı şeyler denedik ve bazı veriler topladık ama aracın bu değişikliklere nasıl tepki verdiğini anlamak yağmurda hep zor olmuştur." "Seansın sonunda iyi hissettim, bu yuzden cumartesi gunu ıslak olursa veya yarış, umarım iyi durumda olacağız." "Yine de bir şey soylemek şimdilik cok zor. Rakip takımların lastikleri ne kadar verimli calıştırdığını bilemeyiz. İlk seansta lastikler pek iyi değildi. Bu acıdan bizim icin zor bir gundu. Bence daha iyi olabilirdi." "Her zaman kendime guvenirim ama durust olmak gerekirse henuz pazar gunune odaklanmıyorum. Yarın hangi pozisyondan başlayacağımızı goreceğiz ve neler olacağına bakacağız. Kuru bir pist olursa bizim icin kumar gibi olacak cunku henuz suruş yapmadık." "Şu anda kuru zeminin bizim icin daha iyi olup olmayacağını bilmiyorum. Yarın havanın nasıl olacağını goreceğiz. Belki ıslak daha iyidir, belki de kuru. Bunu şimdi yargılamak zor. Bugun biraz daha iyi turlar atabilirdim." Verstappen, yağmur lastiğiyle ilgili lastik tahsisini de eleştirdi. "Bugun yeterli yağmur lastiği olmaması da garipti. Eğer biraz daha fazla lastiğe sahip olsaydık, o zaman daha iyi olurdu cunku daha fazla tur gorurduk. Bundan oturu sıkıcı bir gundu. Cok fazla suruş yapmadık, bekledik. Aslında bir set lastiğimiz var cunku diğer lastiklere sıralamalarda ihtiyac duyabilirsiniz. Bu hoş değil ama boyle oluyor." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: Yarış Kumara Donuşebilir