Lewis Hamilton, gun boyunca cok az tur atmasını lastikleri sıralama turlarına saklamak istemesine bağladı. Lewis Hamilton ilk seansta 1:47.502 ile ilk sırada yer alırken, ikinci seansta 1:48.716 ile ilk sırada yer aldı. İngiliz pilot ilk seansta sadece altı tur atarken, ikinci seansta attığı tur sayısı sadece uctu. Diğer tarafta Sebastian Vettel gun boyunca 26, Kimi Raikkonen ise 27 tur attı. Şampiyona lideri, lastiklerini cumartesi gunune saklamak icin cok fazla tur atmadığını soyluyor. "Pek de hareketli bir gun olmadı ki, bundan oturu uzgunum cunku bugun buraya pek cok insan gelmişti." "Hava sabahtan itibaren kotuydu. İkinci seansta kuruyacak gibi gorunuyordu ama aniden hava kapandı ve yine yağmur başladı." "Birinci seansta sadece birkac tur attım cunku lastik saklamaya ihtiyacımız vardı ve aynı zamanda yağmurda oğrenecek cok az şeyiniz vardır." "İkinci seansın sonuna kadar bekledim ve pistin değişip değişmediğini gormek icin piste cıktım. Aynı zamanda lastiklerin nasıl davrandığını da gormek istedim. Arac iyi hissettirmeye devam etti fakat pist oncekine kıyasla biraz daha tuhaftı." "Geciş lastikleri yağmur altında iyi bir yol tutuşa sahipti." "Geciş lastiğiyle cok fazla su olduğu zaman da devam edebilirsiniz, yani geciş lastiğiyle yağmur lastiği arasındaki o ince cizgiyi bulmak cok onemli. Eğer yanlış anlarsanız cok fazla şey kaybedersiniz." "Genel anlamda zevk aldım. Bu pistte surmeyi seviyorum, pist ıslakken de harika. Bu yuzden bugun heyecan verici gecti." "Bugun piste cıkmamanın riskli bir ilgisi yok. Daha cok sahip olduğumuz lastik sayısıyla ilgili. Yarın ucuncu seansta veya sıralamalarda yağmur yağarsa sahip olduğumuz diğer lastik setlerini orada kullanmak istiyoruz." "Yeni lastikler daha keskin ve yeni hatlara sahip oluyor. Orneğin kullanılmış bir lastikte, aşınma arttıkca o hatlar kayboluyor, bu da suyun yeterince hızlı tahliye edilemediği anlamına geliyor." "Daha az yol tutuş ve daha az verimlilik oluyor. Haliyle de sıralama turlarında daha fazla tahliye istersiniz ve bundan oturu yeni lastiğe ihtiyacınız vardır." "Yine de Ferrari'nin piste cıkıp lastiklerini parcaladığını gordum. İkinci seansta da piste cıktılar ve lastikleri bitti." "Yarın eğer ıslak zemin olursa, bizden daha az lastik setine sahip olacaklar. Bu belki onları cok fazla etkilemeyebilir ama biz daha uzun vadeli duşunduk." "Yani 10, 15 veya 20 tur atabilirdim ve değişen bir şey olmazdı. Attığınız her turda elbette bir şeyler bulabilirsiniz fakat bunu sıralamalar veya antrenmanlarda yapmak daha iyi." Gunluk Gazeteler