Yamaha MotoGP surucusu Valentino Rossi, Japonya GP oncesi sıralamalarda lastik basıncında hata yaptıklarını, bu yuzden geride kaldıklarını soyledi. Rossi, bir onceki yarış pole pozisyonu derecesinin sadece 0.011 sn gerisinde kalmıştı ancak Japonya'da Yamaha tekrar alışkın olduğu yere geri dondu ve Rossi ancak 9. olabildi. Şampiyon surucu, Q2'deki derecesini geliştiremeyen tek isimdi. Rossi, pit alanında lastik basıncında hata yapmasalardı daha yukarıda olabileceklerini soyledi. Rossi, "Ne yazık ki arka lastikte basıncta hata yaptık." "Yazık oldu cunku ilk lastiklerde 5. oldum ve fena değildi. 2. set lastikte durumu daha da geliştirebilirdim. 2. cizgide olabilirdim ve bu da gercek seviyemiz olurdu." dedi. Hata dışında, Yamaha'nın Tayland'daki umut verici performansından sonra performansı da gerideydi. Rossi icin yapılan hatanın dışında, takımın diğer surucusu Maverick Vinales ancak 7. olabildi. Rossi, "Tayland surprizdi. Sert lastikleri daha iyi kullanabiliyoruz. Bu hafta sonu, sezonun 2. yarısındaki yarışlara daha benzer bir durumla karşı karşıyayız." "Ancak aynı zamanda iyi bir yarış gecirebileceğimiz de doğru. Benzer performansta olan bircok surucu var." "Bu akşam, bazı noktalarda gelişmemiz cok onemli olacak cunku performansım harika değildi ancak istikrarlıydı. Yarış sonuna kadar istikrarlı gidebiliriz." "Start, ilk tur ve lastik secimi onemli olacak. Yarış acık olacak. Kazanmamız zor. Belki podyum ya da ilk 5 olabilir. Elimizden geleni yapacağız." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Rossi: Lastik Basıncında Hata Yaptık