Fernando Alonso McLaren'in IndyCar'da 2019'da tam sezon yarışmama kararının kendisi icin hicbir şeyi değiştirmediğini cunku zaten tam sezon yarışmayı hic duşunmediğini soyledi. Alonso'nun IndyCar'a gecme olasılığı Formula 1'den ayrılacağını acıkladığı zamandan beri konuşuluyor. McLaren'in seriye tam zamanlı gecme uzerine calıştığı biliniyordu ancak takım patronu Zak Brown cuma gunu bu planın rafa kaldırıldığını acıkladı "Şu anda hazır değiliz ve F1'e odaklanmış durumdayız. O yuzden 2019'da onu yapmayacağız." "Yapma isteğimiz kaybolmadı, yakın gelecekte bunu planlıyoruz." Brown Indianapolis 500 yarışına katılabileceklerini ve bunu Alonso'nun da isteyeceğini soyledi. İspanyol pilot ise IndyCar'da 2019 sezonunun tamamında yarışmayı hic istemediğini soyledi. "Tam bir IndyCar sezonu gecirmeyi hic duşunmedim cunku anlamı buyuk." "IndyCar'da yarışmayı isterim ama bu gelecek sene olmayacak. Hepsi Amerika'da yapılacak 17 yarışta her şeyi baştan oğrenmem gerekecek." "Boyle bir adanmışlık ve calışma planlarım arasında hicbir zaman olmadı." "Onlar IndyCar'a sezonun tamamı icin girecek olsalardı bensiz olacaklardı, o yuzden değişen bir şey yok." "Bunu bugun oğrendiniz ama ben bunu ağustos ayından beri biliyordum, o yuzden beni hic etkilemedi." "Aracı eylul ayında test edip nasıl olduğunu gormuştum, ama gelecekle alakalı bir şey yoktu." "Brown bunu soylediğinde 'Alonso icin kotu haber.' diyenler olmuş, kotu bir durum yok. Boyle bir şey hicbir zaman planlarım icinde olmadı. Alonso şimdiye kadar sadece 2018-19 WEC sezonunu Toyota ile tamamlayacağını acıkladı ama onun dışında bir plan acıklamış değil. Alonso programının netleştiğini ve detaylar uzerinde calıştığını soyledi. "Gelecek seneki programım birkac aydır belli, ama bazı markalarla bazı kategorilerde bazı planları nihayete erdirmemiz gerekiyor. Her şey yoluna girince acıklamayı yapacağım." Gunluk Gazeteler