Tayvanlı unlu gezi ve gastronomi yazarı Salina Hong, Tayvan ve Cin piyasasına ‘Turk turizminin hazineleri ve kucuk otelleri’ konulu, Asya pazarında yer alacak ulkemizin ilk gezi ve gastronomi kitabını cıkartmaya hazırlanıyor.
Kucuk Oteller Derneği Başkanı O.Faruk Boyacı ile Tayvanlı unlu yazar TMI Top Management International firmasının Başkanı Salina Hong arasında, Tayvanlı ve Cinli turistler icin Turkiye’nin turizm potansiyeli ve kucuk otellerinin anlatılacağı 250 sayfalık ‘gezi-tarih-kultur-gastronomi’ konularını kapsayacak bir kitabın hazırlanması icin 27 Kasım 2014 tarihinde işbirliği protokolu yapıldı.
Tayvanlı unlu yazar ile hazırlanacak kitabın ulkemiz ve kucuk oteller acısından cok onemli olduğunu ifade eden Kucuk Oteller Derneği Başkanı O.Faruk Boyacı, “Tayvan’da unlu bir yazar olan Salina Hanım ile iletişime gectik ve boyle bir proje onerisinde bulunduk. Projeye olan inancımız ve heyecanımız Salina Hanım’ı da cok etkiledi ve seve seve işbirliği icerisinde olmak istediğini belirtti” dedi. Hazırlanacak kitabın iki acıdan onem teşkil ettiğini belirten Boyacı; oncelikle yukselen Asya pazarından daha fazla pay almayı hedeflediklerini, ikinci olarak da kitlelere evrensel ve modern bir pazarlama anlayışı ile ulkemizin yaşam tarzını, kulturunu anlatan ozellikle Asya dunyasında bu tarz bir kaynağın eksikliğini dolduracaklarını ifade etti.
2 ayda Turkiye’nin kucuk otel bolgelerini dolaşacak
Tayvanlı yazar Salina Hong, Turkiye’nin kucuk otel bolgelerini 2015 yılının Mart ve Nisan aylarında gezerek, 2015 yılı sonuna kadar kitabını yayınlamayı hedefliyor.
Kucuk Oteller Derneği uyelerinin bulunduğu bolgeleri gezecek olan Salina Hong; İstanbul, Ağva, Edirne, Gokceada, Asos, Bozcada, Cunda adası, Foca, Ceşme, Alacatı, Selcuk, Şirince, Bodrum, Datca, Marmaris, Fethiye, Kalkan, Kaş, Cıralı- Olympos, Pamukkale, Antalya Kaleici, Eskişehir, Bursa, Amasya, Safranbolu, Beypazarı, Kapadokya, Tarsus, Antakya, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin-Midyat’ın da aralarında bulunduğu pek cok destinasyonu ziyaret ederek izlenimlerini Turkiye’nin turizm hazineleri kitabı icin kaleme alacak.
Tayvan’da ve Cin’de Turkiye’nin turizm hazineleri ile ilgili yeterli kaynağın bulunmadığını anlatan Salina Hong, “Pek cok sefer Turkiye’ye geldim gittim ve Turkiye’deki yaşam tarzının, bu topraklardaki kulturun beni ne kadar etkilediğini zaten surekli anlatırım. Bu kitabı yazmamdaki en onemli amac da, tanıklık ettiğim tum o guzellikleri uzak doğu ile paylaşmak, Turkiye’yi uzak doğunun icinden gelen bir gozle anlatmaktır. Uzakdoğu insanı bir bolgede tatil programı yapmadan once, uzun bir sure araştırma yapar ve o bolgeyle ilgili tam bilgi sahibi olmak ister, Turkiye ile ilgili yeterli bir kaynağın olmaması da dikkatimizi cekti” diyerek duşuncelerini belirtti. Hong, “Bugune kadar 51 kitap yazdım. Bu benim 52’ci kitabım olacak. Kitabımın fotoğraflarını da kendim cekiyorum. Kitabımı yayınladıktan sonra, cektiğim fotoğraflardan bazılarını yağlı boya tablo yaparak Turkiye’de bir resim sergisi acmayı da planlıyorum” diyerek gelecek planlarını da paylaştı.
Tayvan’dan sonra 2.’nci evim Turkiye
İstanbul’u ve Turkiye’yi sevdiğini her defasında dile getiren Salina Hong, bu yıl Turkiye’ye ikinci gelişi olduğunu belirterek, “Tayvan’dan sonra, ikinci evim Turkiye’dir. Turkiye inanılmaz guzel bir ulke. Daha cok keşfettikce, daha cok seviyorsunuz ve daha cok keşfetmek istiyorsunuz. Kulturu, tarihi, doğal yapısı, insanları cok başka. Bugune kadar 65 ulke gezdim; Turkiye ve İstanbul gibisi yok. Zaten dunya uzerinde İstanbul gibi buyuleyici bir atmosfere sahip başka bir şehir yok” diye konuştu.
Tayvanlı turistlerin en cok İstanbul Boğazı, Kapadokya- Balon turu ve eşsiz Turk yemeklerine hayran olduğunu ifade eden Salina Hong, şunları soyledi:
“Turk mutfağı cok zengin ve cok lezzetli. Yuzlerce meze, corba, tatlı, ana yemekler, hamur işleri, balık yemekleri yer alıyor. Kahvaltılarınız, dunyanın en guzel kahvaltısı bence. Ancak ne yazık ki dunyada Turk mutfağı genelde kebap olarak biliniyor. Turk mutfağının dunyaya doğru bir şekilde tanıtılmadığını duşunuyorum. Bu yıl Nisan ayında, Tayvan’ın en buyuk seyahat acentası ve THY’nin sponsor olduğu bir program ile Turkiye’ye geldim. Bu program sırasında, 11 gun boyunca, İstanbul, Ankara, Kapadokya, Antalya, Safranbolu, Isparta gibi şehirleri gezerek eşsiz Turk mutfağını yakından inceleme fırsatım oldu. Turk mutfağı uzerine bir kitap yazmaya başladım ve o da Aralık ayı icerisinde yayınlanacak.”
Gencliğin ve başarının sırrı: Hayata pozitif bakmak, daima yeni şeyler keşfetmek
Pozitif enerjisiyle goze carpan Salina Hong, 65 yaşında olup 40’lı yaşlarda gostermesinin sırrını hayata daima ama daima pozitif bakmak olarak acıkladı. “Bir problem ile karşılaştığımda, bunu bir fırsat olarak goruyorum ve o problemin ustesinden geleceğime kendimi mental olarak hazırlıyorum” diye acıkladı.
Gezmeyi, yemeyi-icmeyi, insanlarla tanışmayı, resim yapmayı ve en onemlisi de tum guzellikleri herkesle paylaşmayı yaşam felsefesi haline getirdiğini anlatan Salina Hong, “İnsanlar, keşfetmeli, keşfetmeli ve keşfetmeli diyorum. Dunya, keşfedecek inanılmaz hazinelerle dolu. Keşfettikce daha cok oğreneceksiniz ve dunyaya bakışınız değişecek. Yeni şeyler keşfetmekten ve değişmekten ve asla korkmayın” diye konuştu.
Sosyal bilimler eğitimi alan ve Tayvan’da 30 yıla yakın yonetim danışmanlığı yapmış olan Tayvanlı unlu gezi ve gastronomi yazarı Salina Hong, Tayvanca, Cince, Japonca ve İngilizce dillerini bilmektedir.
KAYNAK
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Turizm ve Tatil
- Asya pazarında ulkemizin ilk gezi ve astronomi kitabı cıkıyor