Daniel Ricciardo, Amerika GP sıralama seansı oncesinde takım arkadaşı Max Verstappen'in sorun yaşamasına neden olan bordurlerden uzak durması konusunda uyarıldığını soyledi. Verstappen'in gridde iyi bir pozisyon alma umudu, sıralamaların 1. seansında 15. virajın cıkışındaki bordurlerin uzerinden gecip suspansiyonuna hasar vermesiyle sona erdi. Suspansiyon ve şaft sorunu, Q2 bitmeden cozulemedi ve Hollandalı surucu 15. sırada seansı tamamladı. Verstappen'in bu sorunu yaşamasının ardından bircok pilot, durum hakkında bilgilendirildi ve bordurlerden uzak durmaları konusunda tavsiye aldı. Ancak Ricciardo, daha seans başlamadan once yarış muhendisinin kendisini uyardığını soyledi. Ricciardo, "Bu sabah, bazı aracların o bordurleri kullandığını gordum. Max onlardan birisiydi." "Sıralamalardan once o bordurlerin arac uzerinde ne kadar baskı oluşturduğuna verilerde baktım. Muhendisim bana bunu yapmamamı soyledi. Bu yuzden onlardan uzak durdum." "Gecen sene bir bordure vurduğumu hatırlıyorum. Sıralamaların son turunda, son virajdaydı." "Vurduğumda direksiyonda sorun oldu. Gecen sene kullandığımda dahi bir şey oldu. Bu yuzden, pek onemsemeyeceğim son viraj dışında denemeye değmezdi." dedi. Guc Pisti Ricciardo, sıralamalarda 5. olmasının ardından Mercedes ve Ferrari ile mucadele etme şansının olmadığını soyledi. Ricciardo, "Geride kalmamızın bir nedeni buranın Silverstone gibi olması. İlk sektor, downforce gucunun motor gucunun onemli olduğu bir sektor." "2. viraj tam gaz, 3,4,5 tam gaz. Bu yuzden orada tam yere basma gucuyle donmemizin bir faydası olmuyor cunku onlar tam downforce gucu ile donup motor gucunu kullandıkları zaman, yine guclu oluyorlar." "Mercedes ve Ferrari'nin sıralamalarda daha fazla gucu oluyor. Yarışta geri donuyorlar. Ancak burada her şekilde hızlılar." "Ferrari, Mercedes'ten daha buyuk surpriz oldu. Mercedes'in hızlı olmasını bekliyorduk ancak Ferrari daha fazlasını buldu." dedi. Gunluk Gazeteler