Mercedes Formula 1 patronu Toto Wolff Ocon'un 2019'da Williams'a katılması hakkında temkinli konuşurken, Fransız ismin 2020'de iyi bir koltuk bulacağı hakkında emin konuştu. Fransız pilot Force India'da etkileyici bir performans gosterse de gelecek sene koltuk bulamayacak gibiydi. Ancak Williams gerekli kaynağı bulursa gelecek sene Ocon, Russell'ın takım arkadaşı olabilir. Wolff Ocon'un Williams'a gitmesinin kendi ellerinde olmadığını ve Mercedes'in B planı icin de hazırlık yaptığını soyledi. "Sadece aptallar iyimser olur derler, temmuz ayında Esteban'ın Renault'ya gitmesi konusunda iyimserdim." "Bilmiyorum, bizim kararımız değil. Williams takım icin kimin en iyi olduğuna karar vermeli. Secenekleri arasında Kubica ve bazı başka pilotlar da var." "Williams kararını verecek. Biz de Esteban icin B planını hazırladık." "2020'de iyi bir aracta olacağının garantisini verebilirim, cunku cok sayıda takım Esteban'a ilgi gosteriyor." Ocon dışında Williams'ın secenekleri arasında mevcut pilot Sergey Sirotkin, rezerv surucusu Robert Kubica ve başka isimler de bulunuyor. Wolff, Williams'a Ocon'u almak icin sponsor bulmada yardım edip etmedikleri konusunda "Elimizden geleni yapacağız. Ama bu onun koltuğu almasına yardım eder diyemem." dedi. Ocon, Williams'ın 2019 icin ideal bir fırsat olduğunu soyledi. "Oldukca ilgiliyim. Geriye giden bir takım olduğunu duşunmuyorum." "Tabii ki bu seneki sonucları cok parlak değil ama Williams gecmişte şampiyon olmuş bir takım ve gecen sene bizimle sıkı bir mucadele icindelerdi." "Cok rekabetci bir takım ve her takımın inişleri ve cıkışları olur. Gelecekte daha iyi olacaklarına eminim." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Wolff, Ocon'un 2020'de iyi bir aracta olacağını garanti Ediyor