Formula 1 pilotları, FIA'yı gelecekte dikiz aynaları yerine kameralara ve ekranlara gecilmesi konusunda destekliyorlar. Bu konu, Austin'de cuma gunu gercekleştirilen toplantıda gundeme geldi. Kevin Magnussen'in Suzuka'da Charles Leclerc'e yaptığı sert ve hatalı savunma, bu konunun gundeme gelmesini sağladı. Mevcut dikiz aynalarının, geri goruş konusunda kısıtlı olduğu biliniyor. Bu kadar kucuk aynada pilotların arkadan gelen aracın, ozellikle DRS kullanırken, yaklaşma hızını tahmin etmesi kolay olmuyor. 2019 F1 kurallarında aynaların pozisyonu ve arka kanadın yuksekliği konusunda duzenleme yapıldı. Carlos Sainz, "Charlie Whiting, Suzuka'da olayın sıcaklığında Kevin'in yaptığını hafife almış olabileceklerini soyledi. Onun kararına tamamen katılıyorum." "Aynı zamanda aynalardan arkamızı iyi goremediğimizi anlamalıyız. Kevin'in yaptıkları kasıtlı olabilir ancak aynı zamanda aynalar yuzunden yanlış hesaplamış da olabilir. Daha once de benzer durumlar oldu. Bu yuzden tamamen onu suclamıyorum." "Dikiz aynalarının F1 standartlarında olmadığını soylememiz lazım." "Basit ayna yerine kameralar olmasını onerdik. Farklı kategorilerde bunu yapıyorlar. FIA, bu konuya bir bakmalı. Bu konuda henuz bir netlik yok." "Pilotlar bu konuda oneride bulundular. Diğer kategorilerde bunun olduğunu biliyoruz. WEC'de bu var. Kameraların F1'e geleceğini soyleyemem ancak bir secenek olmalı." dedi. Valtteri Bottas, kameraların aynalara iyi bir alternatif olduğunu kabul ediyor. "Calışmaması icin bir sebep goremiyorum. Cok sayıda yol aracı ve yarış aracında aynalarla, kucuk kameralar ve ekranla zekice şeyler yapıldı." "Teknoloji mevcut. Yapılabileceğinden eminim ve onu gormek de iyi olacak." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- F1 Pilotları, Aynalar Yerine Kamera ve Ekranların Gelmesini İstiyor