Sauber takım patronu Monisha Kaltenborn, Rubens Barrichello'nun İsvicre ekibi ile pistlere donme ihtimalinin bulunmadığını soyledi. [IMG]http://img209.**************/img209/6369/csc0.jpg[/IMG]
F1 tarihinin en tecrubeli pilotu sıfatını taşıyan Barrichello'nun, gelecek sezon Sauber koltuğuna gecebileceği, hatta Brezilya GP'de yarışabileceği gundeme gelmişti. Kaltenborn hafta icinde yaptığı acıklamada, Brezilyalı pilota acık kapı bıraktıklarını soylemişti. Kaltenborn, sıralamaların ardından Reuters'a verdiği demecte, Barrichello'yu gercekci bir opsiyon olarak değerlendirmediklerini kaydetti. Daha onceki acıklamalarının, Barrichello'ya olan saygısından kaynaklandığını ve konuya acıklık getirmek istediğini belirterek, Barrichello'nun gelecke yıl Sauber'de yarışmasının sozkonusu olmadığını soyledi. Barrichello'ya "buyuk saygı duyduğunu" soyleyen Kaltenborn, konunun gundeme gelmesiyle ilgili olarak, "Birden bire cıkıp da 'Hayır, kendisiyle goruşmeyeceğiz' demenin doğru olmadığını duşunmuştum" dedi. Bu arada kaynaklar, Barrichello'nun 15 milyon dolarlık bir sponsorlukla Sauber'le temasa gectiğini ifade ediyor. Brezilyalı pilot bu sabah Twitter uzerinden yaptığı acıklamada, hala F1'e donmek istediğini belirtti. 2010'da Williams'daki koltuğunu kaybetmesinden bu yana grand prix'lerden uzak kalan 41 yaşındaki Barrichello, "F1'e donuş ihtimali konusunda bu hafta epey şey konuşuldu. Gercek şu: Bir fırsat cıkarsa, ben oradayım" dedi. Sauber'in mevcut pilotları Nico Hulkenberg ve Esteban Gutierrez'in takımdaki durumları belirsiz. Hulkenberg'in başka bir takıma gitme ihtimali bulunuyor. Diğer taraftan Sauber, Rus yatırımcılarla yaptığı anlaşma cercevesinde, yarışma lisansı alması halinde Sergey Sirotkin'i 2014'de yarış koltuğuna gecirecek. Bu arada Barrichello'nun, 2000'li yıllarda Honda/Brawn ve Ferrari'de patronluğunu yapan Ross Brawn, Brezilyalı pilotun pistleredonmesinin "oldukca keyif verici" olacağını soyledi. Brawn, "Onu padokta gormek isterdim. Her zaman eğlenceli bir insan. Gercekten coşkulu bir kişiliği var. Ara vermiş olsa dahala oldukca hızlı" dedi. KAYNAK __________________
Sauber: Barrichello'nun Donmesi Soz Konusu Değil
Spor Haberleri0 Mesaj
●40 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Sauber: Barrichello'nun Donmesi Soz Konusu Değil