Felipe Massa, yarışın ilk turunda Nico Rosberg'e carpmamak icin spin atmak zorunda kaldığını soyledi. [IMG]http://img9.**************/img9/4053/w4ba.jpg[/IMG]
Ana duzluğun sonundaki frenaj alanında attığı spinin ardından son sıraya gerileyen Ferrari pilotu, yaşanan olayda neredeyse Fernando Alonso'ya da carpıyordu. Massa, Rosberg'le carpışmamak icin gidecek hicbir yeri olmadığını ve spin atmaya mecbur kaldığını belirtti. Brezilyalı pilot, "Art arda bir suru arac vardı, ben de Fernando'nun arkasındaydım. Yan tarafımda ise, Sauber'leri gecen araclar vardı. Ben de Fernando'nun sağına manevra yaptım, yanındayken, frenaj bolgesindne onlardan biraz daha gec frene bastım, fakat yan taraftaki herkesin durumu boyleydi" dedi. Massa, "Sağ taraftaydım ve sola gecemedim. Virajda araclar vardı, Rosberg'e carpacaktım. Ben de ona carpmamak icin aracı dondurmek zorunda kaldım, spin attım. Şans eseri bana carpan kimse olmadı. Fakat yarışı orada kaybettim" diye konuştu. Massa'nın temasından kılpayı kurtulan Alonso ise, yaşanan olayın onemli olmadığını ve yarışını etkilemediğini soyledi. KAYNAK __________________