McLaren takım patronu Martin Whitmarsh, Sergio Perez'in kazalarla dolu Japonya GP'deki performansını savundu. [IMG]http://img198.**************/img198/6569/0in2.jpg[/IMG]
Antrenmanlar ve yarışta kaza yapan pilotuna arka cıkan Whitmarsh, buna rağmen Meksikalı pilotla gelecek sezon devam edip etmeme konusunda nihai kararı vermek icin de takım olarak aceleci davranmadıklarını sozlerine ekledi. Sergio Perez, bir sure once Whitmarsh'ın kendisi hakkındaki, "Jenson'a umduğum kadar zorluk yaratmadı." şeklindeki sozlerinin altından performansını yukseltmek noktasında baskı altındaydı. Japonya'da bu doğrultuda piste cıkan Perez, antrenmanlarda yuksek hızda yaptığı kaza ve yarış icinde Nico Rosberg'le teması sonrası patronlarını pek de etkileyemedi. Kazalara rağmen Whitmarsh, pek cok pilotun kaza yaptığına dikkat cekerek, bu durumun kendisinde bir endişe yaratmadığını ifade etti. "Bu gibi bir pistte pek cok kişi sorunlar yaşıyor. Orneğin Cuma gunku kazayı ele alırsak, size bu gibi virajlarda gercekleşen en az 50 tane orneği bir cırpıda sayabilirim." "Bu Spoon virajına nasıl girdiğiniz ile alakalı. Sağa doğru kayıyorsunuz. Gecen sezon Michael'da (Schumacher) Cuma antrenmanında burada benzer bir kaza yaptı. Boyle şeyler oluyor. Harika bir durum değil fakat gayet anlaşılabilir." "Ayrıca Checo bana kalırsa oldukca da iyi yarışıyor. Şu an takımın performansı goz onunde bulundurulduğunda, Son iki uc yarışta oldukca iyi performanslar ortaya koydu bana kalırsa." 2014 KARARI HENUZ BEKLEMEDE Whitmarsh her ne kadar Japonya'nın ardından Perez ile guven tazelese de, Meksikalı pilotun 2014'te takımda kalıp kalmayacağı konusunun hala soru işareti olduğunu da acıkladı. McLaren'in Fernando Alonso'yu takıma getirme ihtimali son bulurken, Woking merkezli takım hala diğer secenekleri değerlendirme aşamasında. Gelecek sezonki pilot kadrosunu acıklama noktasındaki bekleyişten memnun olduğunu ifade eden Whitmarsh, Perez'in sezonun kalan dort yarışında uzerindeki baskıyla nasıl başa cıkacağını gormek istediğini vurguladı. "Acıkcası hic acelemiz yok. Birkac yarış daha gecsin o zaman konuşalım dedim. Yapacağımız tam olarak da bu." "Şu an bunu yapmak icin bizi mecbur kılan bir durum yok. Bunun pek cok spekulasyon yarattığının farkındayım fakat yine de acele etmemizi gerektirecek bir sebep yok." KAYNAK __________________