Toro Rosso takım patronu Franz Tost, 2014 sezonu icin anlaştıkları 19 yaşındaki genc Rus pilot Daniil Kvyat'ın tecrube eksikliğine rağmen 2014 sezonunda Formula 1'de başarılı olacağına inancının tam olduğunu soyledi. [IMG]http://img24.**************/img24/8361/hnhe.jpg[/IMG]
Red Bull, herkes Daniel Ricciardo'nun yerini Antonio Felix da Costa'nın almasını beklerken, bu gece (Pazartesi) yaptığı acıklamayla Toro Rosso'da 2014 sezonunda yarışacak pilotun Daniil Kvyat olduğunu duyurdu ve F1 dunyasını salladı. Gectiğimiz Temmuz ayında Toro Rosso ile Silverstone'da piste cıkan Kvyat, gecen hafta da Red Bull ile duzluk testine katılmıştı. Konuyla ilgili bir acıklama yapan Tost, "Daniil cok yetenekli bir surucu ve bunu mucadele ettiği tum Junior serilerde elde ettiği sonuclardan da gormeniz mumkun." dedi. "Silverstone'daki genc surucu testlerinde yaptığı teknik ve oldukca faydalı geri bildirimler, ayrıca guclu performansıyla da bizi etkilemeyi başarmıştı." "Bu da gelişim gosterebileceği alanlarda oldukca iyi bir temele sahip olduğunu gosteriyor." "Daniil, genc suruculeri eğitmek konusundaki butun tecrubeyle kendisine en iyi Formula 1 kariyeri başlangıcını yaşatmk icin elimizden geleni yapacağımıza emin olabilir." Kvyat ise Red Bull'un yaptığı ani acıklamanın ardından heyecandan titrediğini itiraf etti. "Bu inanılmaz bir haber. Bir ruyam gercek oldu. Bana bu paha bicilmez fırsatı veren Red Bull ve Toro Rosso'ya teşekkur ederim." "Karting yapmaya başladığımdan bu yana hayalim Formula 1'de yarışmaktı ve bu gelecek sezon gercekleşecek. Daha once Toro Rosso ile Silverstone'da ufak bir tecrube edinme imkÂnı bulmuştum ve buyuk keyif almıştım. Evimin İtalya'da oluşu ve İtalyanca konuşuyor olmam, takımla hızlıca butunleşmek icin işime yarayacaktır diye duşunuyorum." KAYNAK __________________