McLaren idari direktoru Jonathan Neale, Toro Rosso ile imza atan Daniil Kvyat gibi caylak pilotların, kural değişikliklerin yapıldığı bir donemde F1'e başarılı şekilde adım atmak icin "sıradışı" olmaları gerekeceğini soyledi. [IMG]http://img28.**************/img28/9355/92tu.jpg[/IMG]
Toro Rosso, Formula 3.5 serisinde onde mucadele eden Antonio Felix da Costa yerine, GP3/Formula 3 seviyesindeki Kvyat'ı tercih ederek 2014 icin imza atmıştı. Alt serilerden doğrudan F1'e yukselmeyla ilgili bir soru uzerien Neale, bunun oldukca zorlu bir durum olacağını belirterek, "GP3'den F1'e adım atmak, buyuk bir beklenti taşıyan cok buyuk bir adım" cevabını verdi. Ozellikle de teknoloji değişimiminin yaşandığı bir donemde, takımların onca tecrubesine rağmen yeni değişikliklerle yeni başa cıkacağını duşunurken caylak bir pilotun bu zorlu atmosferin ortasına atılmasının hic de kolay olmadığını ifade etti. Gecmişte sıradışı pilotların başarı hikayelerinin olduğunu soyleyen Neale, "Fakat Formula 1, cok baskılı bir ortam ve hic affetmez" diye konuştu. KAYNAK __________________