Pierre Gasly, sıralama turları oncesinde aractan cıkartılmasının ardından Austin'de yeni versiyon on kanatla mucadele etmeyecek. Toro Rosso, Austin'e yeni bir tabanı da iceren yeni bir guncelleme paketi getirirken, bu paketin icerisinde bir de on kanat yer alıyordu. Bununla birlikte cuma gunku şartlar son derece kotuydu ve ıslak zeminde atılan az sayıda turdan oturu, sıralama turlarında oncesinde eski versiyon pakete geri donuldu. Zaten tek bir paket vardı ve onu da Gasly denemişti. Ancak yarışta eski versiyon paketle mucadele edecek. Gasly, "Ucuncu antrenman seansından sonra bunu cıkardık. Bundan oturu Brendon Hartley ile aynı paketi kullanıyorum." "Bundan nasıl maksimumu cıkartabileceğimiz konusunda cok fazla zamanımız olmadı." "Bence daha fazla tura ihtiyac duyuyoruz. Elde etmemiz gereken kazanımları alabilmemiz icin daha fazla analiz yapmamız gerekiyor." "Bu hafta sonu eski pakete son derece benzeyen bir versiyona donmemiz gerekiyordu." "Meksika'da daha fazla test yapacağız, umarım kuru olur." dedi. Toro Rosso sıralama turlarının ikinci bolumunde piste cıkmadı cunku her iki surucu de Honda'nın guncellenmiş motoruna gececeği icin grid cezası aldı. Gasly guncellenmiş aero paketle, en hızlı yedinci zamanı yaparken, Toro Rosso ile Red Bull arasında sadece 0.1 saniye vardı. "Her şey gercekten cok iyi gorunuyor. Guncellenmiş motora gectiğimiz Suzuka'daki gibiydi. Yeni versiyonla iyi bir performansa sahip olduğumuzu gosterdik." "Bu hafta sonu son derece benzer bir motora sahibiz, belki performans anlamında değil ama farklı alanlarda kazanc elde ediyoruz." "Bence bu gercekten pozitif gorunuyor. Yeni ozellikler son derece iyi calışıyor." "Cok fazla heyecan yapmak istemiyorum, ancak Renault ile karşılaştırıldığında iyi bir adım attılar." "Yine de Mercedes ve Ferrari'nin gerisindeyiz. Ama şu anda onları yakalamaya calışıyorlar." Hartley daha kotu bir sıralama turları gecirdi ve buna rağmen ikinci bolume kalmayı başarırken, Fernando Alonso'nun ilk bolumde elenmesine neden oldu. Yeni Zelandalı surucunun cumartesi gunku en onemli anı hic şuphesiz Halo'dan aerodinamik bir parcanın kopması ve kaskına carpmasıydı. "Sadece bir şeyin kafama carptığını hissettim. Alsında ne olduğunu bile bilmiyorum." "Onlara telsizden kafama bir şey carptığını ve aracın kontrol etmeleri gerektiğini soyledim. Sonradan bunun Halo'nun karbon kısmından kopan bir parca olduğunu gorduk." "Buyuk bir drama geldi ancak boyle şeyler olmamalı. 300 KM/s ile giderken boyle bir şey olması surpriz ama onemli bir şey de değil." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Gasly, Toro Rosso'nun Kararıyla Eski Guncelleme Paketiyle Yarışacak