Sebastian Vettel, Amerika GP'nin ardından sonuctan oturu uzgun olduğunu soyledi. Sebastian Vettel, beşinci sıradan başladığı yarışta iyi bir startla Daniel Ricciardo ile yan yana geldik ve ikili ilk turda birkac kez yer değiştirdi. Sonrasında Vettel, Red Bull surucusune bir atak yaptı fakat ikili temas yaşayınca Ferrari pilotu spin atarak geriye duştu. Sonuc olarak son turlarda Valtteri Bottas'ı da gecerek dorduncu sırada finiş gordu. Şampiyonluğu son yarışa taşımayı başaran Vettel, yarışından pek de memnun olmadığını soyledi. Yarışın ardından ne hissettiği sorusuna Vettel, "Gercekten karmaşık durumdaydım. Kimi icin mutluyum, onun icin gercekten mutluyum. Ama kendi yarışım icin mutlu değilim." "Ricciardo'yu gecmeden once biraz bekleyebilir miydim? Yarışın bitmesinin ardından konuşmak her zaman kolay oluyor." "İlk turda neler oldu bilemiyorum. Bunun tamamen benim hatam olduğundan emin değilim. Sanırım onun kor noktasındaydım. Beni gorduğunden pek de emin değilim. Yan yana geldik, viraj daralıyordu. Kacamazdım ve temas yaşadık. Acıkcası bunu engelleyememek uzuntu verici. Teması engelleyememek gercekten utanc verici. Bu buyuk bir kayıp oldu. Bana birkac pozisyona mal oldu. " "Bugun duble mumkun muydu? Bir şey soyleyemem. Mercedes'e karşı durum nasıl olurdu soylemek zor. Ama elbette 1. ve 4.lukten daha iyi bir sonuc alırdık." "Hayal kırıklığı yaşıyorum, yarışım hic de iyi gecmedi. Diğer tarafta Kimi icin mutluyum." "Bunun bizim icin cok onemli bir yarış olduğunu soyleyebilirim. İyi bir tempo yakalamış olmamız guzel. Aracın sahip olduğu teknik ozelliklere bakarsak, iki adım geriye doğru gittik ve şu anda SF71H'miz daha iyi bir performans sergiliyor. Hem benim aracım uzerinde hem de Kimi'nin aracında anlamamız ve oğrenmemiz gereken şeyler var." "Soylediğim gibi benim icin hic hoş zamanlar değil. Pek cok nedenden oturu durum bu. Sonuclar yarışın bir parcası." "Kimi icin gercekten ama gercekten mutluyum. Takım icin son derece zor haftalar oldu. Benim icin zor zamanlar henuz bitmiş değil, zor gunlerim gecmedi." "Acıkcası daha iyi bir gun gecirmeliydim." Gunluk Gazeteler