Amerika GP'sinde 18. sıradan ikinciliğe cıkan Max Verstappen, bu sonucu beklemediklerini itiraf etti. Max Verstappen vites kutusunu değiştirdiği icin ceza almış ve yarışa 18. sıradan başlamıştı. Ancak Verstappen ilk turlarda iyi bir yukseliş gosterdi ve Lewis Hamilton'a karşı iyi bir savunma yaparak ikinciliği aldı. Verstappen yarıştan sonra bu sonucun kendisi icin surpriz olduğunu soyledi. "Boyle bir sonuc beklemiyorduk. İyi bir start aldım ve hızlı bir şekilde yukseldim. İlk beş icine girmeyi başardım ve sonra liderlerin arkasında mukemmel bir tempo tutturdum." "Takım doğru kararı verdi ve Valtteri'yi gecmeyi başardım ve sonra yarışıma odaklandım. Yarışın sonunda tempomu arttırabileceğimi duşunuyordum." "Maalesef son uc dort turda super yumuşak lastik yumuşak lastiğe gore performans kaybetti. Muhtemelen cok zorladığım icindir. Ayakkabımı bile parcaladım! Ama herşey yolunda gitti." "Lewis ise savaşırken arka lastiklerimde sorun yaşıyordum ve 12. virajın girişinde lastiklerimi kilitledim. Cok iyi bir mucadelemiz oldu ve sağa donulen virajda elimden geleni yaptım. Lewis de beni cok zorladı. İkinci olabildiğim icin cok mutluyum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: Sonuc Bizim İcin Surpriz Oldu