Austin'de galip gelerek 113 yarışlık galibiyet hasretine son veren Raikkonen, yarıştan sonra bazı insanların hatalı olduğunu kanıtladığını soyledi. Raikkonen 2013 Avustralya GP'sinde Lotus ile elde ettiği galibiyetten bu yana zafer elde edemiyordu ve 2019'da koltuğunu Charles Leclerc'e kaptıracağı icin Ferrari ile ikinci birlikteliğini galibiyetsiz kapatma riskiyle karşı karşıyaydı. Austin'de startta Hamilton'u gecmeyi başaran Raikkonen, yarışın sonlarında Verstappen ve Hamilton'un baskısına dayanarak galibiyete uzanmayı başardı. Raikkonen “Benim icin cok da onemli değildi. Diğer insanlar icin cok şey ifade ediyor." "Galip gelirsem gelirim, gelemezsem de hayatımda hicbir şey değişmez." "Mutluyum cunku burada sadece kazanmaya calıştık. Ana fark insanların size bakışının değişmesi." "Tabii ki cok mutluyum. Bazı insanların hatalı olduğunu kanıtladım." dedi. Raikkonen zor zamanlar geciren takımı icin de mutlu olduğunu soyledi. Hamilton ve Mercedes son dort yarışı kazanırken, son yedi yarışın da altısında galip gelmiş, Ferrari sadece Belcika'da Vettel ile zafere ulaşabilmişti. Ferrari Raikkonen'e İtalya GP'sinden once gelecek sezon takımda olmayacağını soylemiş, Fin pilot o yarışta sezonun ilk pole pozisyonunu alıp sonra da Sauber ile iki yıllık anlaşma imzalamıştı. Raikkonen insanların hatalı olduğunu kanıtladığı şeklindeki sozlerinin, Ferrari'nin onunla sozleşme yenilememe kararına atıf olmadığını soyledi. "Kesinlikle onu kastetmedim. İnsanlar benim Sauber'e gideceğim icin cok mutlu olduğum gerceğini anlayamıyorlar." "Ferrari ile yeteri kadar vakit gecirdim. Onlarla galibiyetler kazandım ve şampiyonluk aldım." "Bir surucu olarak farklı şeyler denemek istiyorum." "Hicbir an o karardan dolayı hayal kırıklığı yaşamadım. Sadece neyin gercekleşeceğini bilmek istiyordum." "F1'de kontratınız olup olmamasının onemli olmadığını bilecek kadar uzun suredir varım, bazı şeyler farklı sebepler dolayısıyla gercekleşiyor." Gunluk Gazeteler