McLaren pilotu Fernando Alonso, Birleşik Devletler GP'sinde ilk turda yaşadığı temas nedeniyle yarış dışı kalmasının ardından buyuk hayal kırıklığı yaşadı. Williams'tan Lance Stroll ile temas yaşayan Alonso, ilk turda yarışa veda etmek zorunda kalmıştı. Bu kaza sonucu Stroll, pitten gecme cezası aldı. Alonso, "Hayal kırıklığı yaşıyorum ancak artık bir şeyi değiştiremeyiz. Kayıp bir yarış daha oldu. Orta grupta mucadele ederken, onların seviyesini gormek gercekten tuhaf oluyor." "Belki bir gun buyuk bir kaza yaparlarsa, FIA bir şey yapar. O zamana kadar amatorlerin, 60 yaş ustu adamların olduğu ve hicbir şeyin olmadığı 34 araca karşı yarıştığımız diğer kategorilerde eğlenmeye calışacağız. Burada, kiralık go-kartlarda olduğu gibi araclarda tampon olması gerekiyor. Boylece birbirimize carpabiliriz." "Federasyon bu şekilde izin vermeye devam ederse, buyuk bir boşluk oluşturacak. Bazen hata yaparsınız ya da startta risk alırsınız. Fren noktasını kacırarak hata yapabilirsiniz. Spa'da yarışa başladığımızda, bir anda birileri bowling oynamaya başlamıştı. Burada yine aynısı oldu. Birileri bowling oynadı ve biz şanssız olduğumuz icin yarış dışı kaldık." "Vettel ve Verstappen'in Japonya'daki kazalarını gorduk. Araclar havaya ucmasına rağmen her ikisi de yarışı tamamlayabildi. Biz ise her kazaya karıştığımızda, aracımız yok oluyor. Şanssız bir durum." "Uzgun değilim, hayal kırıklığı yaşıyorum cunku 9 gun once Amerika'ya yarış yapmak icin geldim ve yarışta sadece 600 metre gidebildim. Ardından yarış dışı bıraktılar. Durum boyle ancak FIA'nın tum bunlara izin veriyor olması daha buyuk problem. Diğer serilerde, teorik olarak amatorlerle yarışıyorum. Ancak orada asla sorun yaşamadım. Burada, diğer serilere gore daha fazla amator var." "Kimse kimseye kasıtlı olarak vurmuyor ancak insanların icerisindeki tutku ve iyimserlik nedeniyle ilk turda tuhaf yerlerde oluyoruz. Son donemde yanlış zamanda yanlış yerde olduk ve şanssız durumların icerisinde kaldık." "Acıkcası pilotlar eskiye gore daha agresif değiller. Sadece seviye daha duşuk. WEC'de yarışıyorum ve onlar cok agresifler. Orada 3 farklı kategori var ve GT-AM'deki bazı suruculer cok amator ancak onlar bile birbirlerine carpmıyorlar. Oradaki zihniyet farklı." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso: F1'de WEC'e Kıyasla Daha Fazla Amator Var!