Valtteri Bottas, yarışta tek pit stop taktiğinin kendilerine fayda getirmediğini kabul etti. Valtteri Bottas, ucuncu sıradan başladığı yarışta başlangıcta yerini korumasına rağmen pit stopların ardından Max Verstappen'e gecilmekten kurtulamadı. Tek pit stop taktiği deneyen Fin pilot, son bolumde Sebastian Vettel'in baskısına yanıt veremedi ve sonuc olarak Alman pilota gecildi. Yarışın ardından konuşan Bottas, beşinciliğin kendi icin hic de tatmin edici bir sonuc olmadığını soyledi. "Bugun geriye donup bakarsak tek pit stop stratejisinin işe yaradığını soyleyemem. İkinci bolum cok uzundu ve son beş turda tamamen finişe gitmeye odaklandım. Sebastian ile mucadele edecek tempom yoktu ve beni gecti." "Yarışın genel tablosunu gormediğim icin farklı bir şey mumkun muydu bilmiyorum. Tum bunları analiz etmemiz gerekiyor." "Gorunuşe bakılırsa Ferrari onceki birkac yarıştan daha hızlı olmayı başardı. Belki de yeni guncellemeler getirdiler bilemiyorum. Sadece bugun aracımızın en hızlısı olmadığını biliyorum. Meksika'da başarı istiyorsak bu hafta sonu kontrol etmemiz gereken cok fazla şey var." Bottas, kuru zeminde cok az calıştıkları icin doğru ayarlar bulamamış olabileceklerini soyledi. "Ferrari sıralama turlarında da cok hızlıydı ve kuru zemindeki sınırlı calışmalardan oturu bugun icin buyuk soru işareti vardı. Belki de ayar bulamadık. Lastikleri calıştırmak cok zordu." "Ozellikle yumuşak lastikten umutluydum ama temposu yeterli değildi. İstediğimiz adımı atamadık. Tek pit stoplu bir yarış denedik ama soylediğim gibi ikinci bolum cok uzundu." "Lastiklerim son turlarda tamamen bitti. Sebastian beni gecti ve birkac turda hemen fark actı. Bugun genel anlamda tempoya sahip değildik." "Neden daha hızlı olamadığımızı analiz etmemiz gerekiyor. Bunu yaparsak daha guclu şekilde donebiliriz ve umarım Meksika'yı kazanabiliriz." "Sadece uc yarış kaldı, mucadele bitmiş değil. Bu yuzden mumkun olan en iyi sonucları almak icin her şeyimizi ortaya koyacağız." Bottas yarış icerisinde iki iki kez Lewis Hamilton'a yol vermesine karşın, İngiliz pilot bu yarışta şampiyonluğunu ilan edemedi. Meksika'da bir kez daha takım emri uygulanacak olmasını da yorumlayan Bottas, "Onun burada şampiyon olmasını cok isterdim. Her fırsatta yavaşlamak zorunda kaldığım icin iki ya da uc saniyelik zamanlar kaybettim. Bu beni biraz riske etti. Ama belki de bir sonraki yarışta kazanır." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler