Kimi Raikkonen, ilk pit stopun ardından Lewis Hamilton'ı arkasında tutmasının kendisine zaferi getiren hamle olduğunu duşunuyor. Lewis Hamilton, startta Kimi Raikonen'e gecilmesinin ardından Sanal Guvenlik Aracı periyodunda pite girdi ve sonrasında daha yeni lastiklerle Raikkonen'i yakaladı. Ancak Fin pilot daha eski lastiklere sahip olmasına rağmen Hamilton'a geciş izni vermedi. Hamilton'a gecmeden pite giren Raikkonen, tek pit stopla damalı bayrağı ilk sırada gordu ve yarışı kazanmayı başardı. "Acıkcası yarışı kazanmak harika bir duydu. Bugun yarış kazanmaya devam edebildiğimi herkese kanıtlamak guzel. Burada olmamızın sebebi bu. Yarışlar ve şampiyonluklar kazanmaya calışıyoruz." "Sadece bizim icin değil, taraftarlar icin de heyecan verici bir yarıştı. Cok guclu bir hafta sonu oldu. Kendime guvenmeye devam ediyorum ve ozellikle son zamanlarda takım icin oldukca zor hafta sonlarından sonra bu sonucu aldığım icin mutluyum." "Savaşta olmamıza sevindim. Gerekli hıza sahip olduğumuzu gostermek guzel. Bu hafta sonu beklediğimiz arac vardı. Başlangıc onemliydi. Yarışın ilk bolumunde hızlıydık, lastikleri korumaya ve yakıt tasarrufu yapmaya calıştık." "Bana gore Sanal Guvenlik Aracı periyodunda pite girmeyerek doğru bir karar verdik cunku o an lastiklerim iyi durumdaydı. Bu yuzden birkac tur tur boyunca zorladım." "Sonrasında lastiklerle ve yakıtla ilgilenmeye karar verdim. Genel anlamda pit stop stratejisinin doğru olup olmadığını yarışın sonunda gorursunuz ve biz kazandık." "Lastikler Hamilton'ın pite girmesinden sonra verimli calışmaya devam etti ve bir sure sonra da duşuş başladı." "O anda en onemli şey pite girip daha yeni lastiklere gecen Lewis'i arkamızda tutabilmekti. Bunu da başardık. Eğer pite girmeden once beni gecseydi tamamen farklı bir hikaye olacaktı." "Son bolumde sanırım aralarında bir savaş vardı. Bu tabii ki işimi kolaylaştırdı. Ama kendi tecrubelerime bakarsam, yeni lastiklerle bile olsa Lewis'in beni gecemeyeceğini biliyordum." "Yine de lastikleri ne kadar cok hayatta tutabilirsem, o kadar cok kazanma şansım olacaktı. Yarışın sonunda benle Lewis arasında bir arac vardı ve her şey yolunda gitti." "Her iki şampiyonluk icin de savaşmaya devam ediyoruz ki, bu iyi bir şey. Şimdi sıradaki yarış Meksika. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve umarım her iki takım icin de harika sonuclar alacağız. Sonuna kadar savaşmaya calışacağız." Gunluk Gazeteler