Mercedes Formula 1 surucusu Lewis Hamilton, Amerika GP'sinde kendisinin ve takımının stratejik acıdan işi zorlaştırdığını soyledi. Hamilton, Austin'deki yarışa pole pozisyonundan başlamış ve 2018 şampiyonluğunu alma fırsatı elde etmişti. Startta Raikkonen'e gecilen Hamilton, Verstappen'e de pozisyonunu kaybederek yarışı ucuncu tamamladı. Şampiyona lideri yeni lastiklerle ondeki ikiliyi yakalasa da Verstappen pozisyonunu korudu ve Hamilton geciş yapamadı. Hamilton yarıştan sonra 11. turdaki ilk pit stop'ın kendisini şaşırttığını soyledi. "11. turda yaptığımız pit stop'tan sonra iki pit stop yapacağımızı anlamıştım." "İşi kendimiz icin zorlaştırdık, Kimi'yi yakalamak zorunda kaldık, yakaladığımda da lastiklerim bitmişti. Sonra o pit stop yapıp beni yakalamaya başladı, ben son pit stop'ı yaptığımda 12 saniye onumdeydi." "Bugun rekabet etmek cok guctu." Hamilton pit stop kararının mantığını anlayamadığını, yarışa super yumuşak lastikle başlamanın yenilgide rol oynadığını soyledi. "Q2'de yanlış lastikteydik. O lastik yarışa başlamak icin doğru lastik değildi." "Ultra ile super yumuşak lastik arasında start performansı acısından buyuk bir fark vardı, yine de bu yolu şectik." "Raikkonen'e pozisyonumu kaybettim ve onu yakından takip edemedim cunku onda daha iyi bir lastik vardı ve temiz havaya sahipti." "Dersimizi aldık. Performans acısından en iyi hafta sonumuz değildi." "Buna rağmen ucuncu olduğum icin minnettarım, tabii ki birinci başlayıp ucuncu bitirmek hicbir zaman cok guzel olmuyor." Hamilton'un şampiyonadaki rakibi Sebastian Vettel, ilk turda Ricciardo ile temas yaşayıp geriye duşse de, dordunculuğe cıkarak şampiyonluk umutlarını surdurdu. Hamilton, Vettel'in spininden sonra şampiyonluğu alamamasıyla ilgili "Şaşırmadım cunku ucuncu oldum. Bugun yarışı kazanmam gerekiyordu." "Arkada neler olduğunu bilmiyorum ama iyi bir yukseliş gosterdiği ortada." "Takım olarak zorlandık, Valtteri de Sebastian'ı arkasında tutamadı." "Performans acısından bu hafta sonu iyi değildik." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: Mercedes Olarak İşi Kendimiz Zorlaştırdık