Romain Grosjean, Amerika'daki ilk turda yaşanan olayda kirli havanın etkili olduğunu soyledi. Romain Grosjean, sekizinci sıradan başladığı yarışta henuz ilk turda Charles Leclerc'e carpmasının ardından yarış dışı kaldı. Fransız pilot bu kazadan oturu hakemler tarafından 3 sıra grid cezası ve 1 ceza puanına carptırıldı. İki puan daha alırsa bir yarıştan men edilecek olan Grosjean, yarış sonrası verdiği demecte uzgun olduğunu soyledi. "Aslında yarışa iyi şekilde başladım ve cok fazla aksiyon vardı. Her tarafta bir şeyler oluyordu. Charles ve Esteban'la mucadele ediyordum." "12. virajı donmem gerekiyordu ve erkenden frenledim cunku onların hemen arkasındaydım. Cok fazla risk almak istemedim ama kirli hava aracı etkiledi. Frenledim ama duramadım, arac kilitlendi." "Temastan mumkun olduğunca kacmaya calıştım fakat Charles virajdan iyi şekilde cıkmaya calıştı. Ben de ona doğru gittim ve carptım." "Charles icin uzgunum, takım icin uzgunum. Bu, bizim kendi evimizdeki yarıştı. İyi bir iş yapmak isterdik ama oyle olmadı." Ote yandan Kevin Magnussen de yakıt kurallarına uymadığı gerekcesiyle diskalifiye edilirken, Haas icin unutulması gereken yarışlardan bir tanesi oldu. Gunther Steiner ise, "Bizim icin iyi bir yarış değildi. Grosjean, ilk turdaki kazadan oturu bir sonraki yarış icin ceza aldı. Kevin dokuzuncu oldu ama diskalifiye edildi. Sonunda yakıt miktarını kontrol etmek bizim sorumluluğumuz ama bu kurallarla aynı fikirde değilim. Umarım gelecek yıl bu sınır değişir." dedi. Gunluk Gazeteler