Lewis Hamilton başarısız geciş denemesi esnasında Verstappen'e cok fazla boşluk bıraktığını itiraf etti. Hamilton'un iki pit stop stratejisi onun Verstappen ve Raikkonen'in arkasına duşmesine yol acmıştı. Verstappen 12. virajı kacırınca iki tur kala Hamilton onun yanına kadar geldi, ancak hızlı sağ virajda dıştan gecmeye calışırken pist dışına cıktı. Hamilton Raikkonen ve Verstappen ile olan mucadelesi ile ilgili "Onların etrafında cok dikkatli olmalıydım." "Şampiyonluk aptalca hatalar yaparak kazanılmıyor." "O virajda kanadımı kırmamak icin ona cok fazla boşluk bıraktım. Verstappen'in onden kayma yaşaması ya da cok agresif surmesi muhtemeldi." dedi. Hamilton orada Vettel ile mucadele ediyor olsa boşluk bırakmayıp daha agresif olacağını soyledi. Hamilton durumu farklı değerlendirmesi gerektiğini cunku Vettel'in zaten arkasında olduğunu soyledi. "Diğer suruculer de yarışı kazanmak istiyordu ama onlar daha fazla risk alabilecek durumdaydılar." "Oyle bir risk almama gerek yoktu. Puan toplayıp uzun vadeli duşundum." "İcimden bir ses galibiyet icin tum riskleri almamı soyluyordu ama bunu yapmadım." "Max'a karşı agresif olsaydım Seb ucuncu ya da ikinci bitirebilirdi ve puan kaybedebilirdim. İyi bir karar verdim." Verstappen Raikkonen'e cok yakın olduğu icin Hamilton'un baskısı altında kaldığını soyledi. "Lastiklerle biraz zorlanıyordum, o yuzden Lewis bana yaklaşabildi ve birkac virajda kapıyı kapatmak zorunda kaldım." "O sonra dış taraftan şansını denedi ama zaten kenardaydım, arac kayıyordu." "Hamilton biraz daha sıkıştırabilirdi." Gunluk Gazeteler