Sebastian Vettel, Ferari'nin son zamanlarda arac guncellemeleriyle ilgili yanlış yone gittiğini cok gec fark ettiğini soyledi. Ferrari, son zamanlardaki guncellemelerini rafa kaldırma kararı alırken, Amerika GP'de eski versiyon konsepte dondu ve bu donuşle birlikte Kimi Raikkonen, 2014'te takıma donuşunden bu yana ilk galibiyetini almayı başardı. Her ne kadar Vettel'in galibiyet umutları Daniel Ricciardo ile ilk turda yaşadığı temasın ardından darbe almış olsa da, takım son yarışlardaki sorunların ardından gelişmek zorunda olduğunun farkındaydı. Bununla birlikte Vettel, kutlayacak bir şeyleri olmadığını cunku şampiyonadaki konumuna yardımcı olacak bir yarış gecirmediğini dile getirdi. "Tekrar hızlı bir arac uretmek gercekten cok uzun surdu. Geri donuşumuzun iyi bir haber olduğunu soyleyebiliriz, ama aynı zamanda kotu de bir haber." "Uc/dort ay once rekabetci olan araca geri donmek zorunda kaldık, bunu duşunduğumuzde kesinlikle iyi bir haber değil. Bugunku rekabet seviyesinde iyi haber değil." "Bence teknik anlamda neyin yanlış gittiğini anlamamız cok onemli." Vettel, Ferrari'nin sorunlarını anlamasının kolay bir cevabı olmadığını soylerken, sonunda guncelleme programının yanlış yone doğru gittiğini anladıklarını soyledi. "Acıklamak elbette biraz zor. Eğer bir problem olduğunu gormuyorsanız, o zaman bir problem olduğunu duşunmezsiniz." "Aracın daha once olduğu kadar guclu olmadığını hissediyorduk, ama yanlış bir şey olduğunu gormuyorsunuz. Haliyle de yanlış bir şey olup olmadığını bilmiyorsunuz." "Attığımız tum adımlara donup bakıyorum ve hepsi oldukca mantıklı gibi gorunuyordu. Fakat şimdi oyle olmadığı ortaya cıktı. Doğrusu gozden kacırdığımız bir şeyler vardı ve henuz neden boyle olduğunu bilmiyoruz. Henuz hatanın tam olarak nereden kaynaklandığını veya nasıl başladığını anlayamadık." "Neyin işe yaramadığını anlamak oldukca onemli olacak fakat sorunun kaynağına ulaşmanın kolay olacağından emin değilim." "Bakmamız ve anlamamız gereken cok fazla şey var. Ama bunun ustesinden gelebilmem icin ustumuze duşeni yapacağımıza eminim." Vettel, son yarışlardaki kotu şartlar vb. gibi şeylerin Ferrari'nin sorunlarını gizleyip gizlemediği sorusuna, "Elbette. İşler b**a sarınca geri toplamak mumkun olmadı." "Şansa ya da kotu şansa inandığımı soyleyemem. Ama bazen işler tamamen yolunda gitmedi. Durum tam olarak boyleydi." yanıtını verdi. Vettel kendisine değerli puanlar kaybettiren bazı hatalar yaptığını kabul ediyor ama şampiyonada geride kalmasına sebep olan temel şeyin Mercedes'in avantajının artmasına sebep olan gelişim eksikliği olduğunu duşunuyor. "Ozellikle bir sorun olduğunu duşunmuyorum ancak sonunda olması gerekenden daha kotu gosteriyor. Elbette yaptığım hataları kabul ediyorum, bu konuda sorun yok." "Bize yardımcı olmayan bazı şeyler tabii ki vardı. Ama bence en onemli şey sezonun buyuk bir kısmında orada olabilecek hızımızın olmamasıydı. Bu da bize yardımcı olmayan başka sorunlara yol actı." "Bence genel anlamda bir potansiyelimiz var. Oğrenmeye ve buyumeye devam etmemiz gerekiyor. Bu yuzden kış ayları da dahil olmak uzere gozden gecirmemiz gereken cok fazla şey var. Buna kendim de dahil." Gunluk Gazeteler