Honda MotoGP takım patronu Alberto Puig, Japon ureticinin her zaman Marquez'in seviyesinde olamadığını soyledi. Marquez Japonya GP'sine beşinci şampiyonluğunu kazanma fırsatıyla gelmişti. Motegi'de sezonun sekizinci galibiyetini alan Marquez, Dovizioso'nun kaza yaptığı yarışta şampiyonluğunu ilan etti. Eski 500cc yarışcısı Puig, 2018 sezonu oncesi Repsol Honda takımının patronu olmuştu. Puig, Marquez'in motosikletin acıklarını cok iyi kapattığını, bazen RC213V'nin onun yeteneğine denk olamadığını soyledi. "Onun bir şampiyon olduğunu, cok hızlı olduğunu ve her turlu koşula ayak uydurabildiğini biliyordum. "Benim bakış acımdan o dikkatli ve karşısındakini dinleyen, şampiyon olsa da tavsiyelere kulak veren biri. O seviyede boyle birini bulmak guc." "O surekli gelişim halinde. Her turlu şarta ve motosiklete uyum sağlıyor. Coğu insan bunu hesaba katmıyor ama bir surucunun yarış kazanması motosikletinin iyi olduğu anlamına gelmiyor." "Bazen motosikletin eksik kaldığı yonleri tamamlamak gerekiyor. Marc bu konuda en iyilerden biri. Otekiler bunu nasıl yapacaklarını pek bilmiyor." "O hic şikayet etmiyor. Biz Honda'nın onun seviyesinde olmadığı donemlerden gectik." "O, o tip anları şikayet etmeden gecmeyi başardı ve bunun icin minnettarız." Puig Marquez'in Lorenzo'nun takıma dahil olması konusundaki tutumunun onu şaşırtmadığını ve Marquez'in takım arkadaşı konusunda bir tercihi olmadığını soyledi. "Gunun sonunda o bir şampiyon. Lorenzo ve Rossi Yamaha'da uzun sure takım arkadaşlığı yaptı. Wayne Rainey ve Eddie Lawson da oyle." "Marc bir profesyonel ve en iyi takımların sadece en iyi suruculerle calışacağını biliyor. O işine odaklanmış durumda ve en iyilere karşı mucadele vereceğinin farkında." "Onun mantıksal cıkarımı pratik. O bana 'Ne diyorsun? Ne yapman gerekiyorsa onu yap, ben de kazanmak icin elimden geleni yapacağım.' dedi. Bu konu hakkında fazla duşunmuyor."