Valentino Rossi, Japonya GP'de Alex Rins'in kendisini gecmesinin ardından Suzuki'nin artık Yamaha'nın onune gectiğini duşunuyor. Rossi, Tayland yarışının ardından Motegi yarışında da dorduncu oldu ancak onunde yer alan Andrea Dovizioso ve Andrea Iannone kaza yaptı. 39 yaşındaki surucu, damalı bayrağı galibiyete ulaşıp şampiyon olan Marc Marquez'in altı saniye gerisinde gorurken, ucuncu olan Suzuki surucusu Alex Rins ile arasında neredeyse beş saniye vardı. Yamaha, Tayland'da nispeten guclu bir hafta sonu gecirip Maverick Vinales/Rossi ile ucuncu/dorduncu olmuştu ancak Rossi, Motegi'nin M1 motosikletinin mevcut durumunu daha iyi yansıttığını duşunuyor. Rossi, "İyi şekilde calıştığımızı duşunuyorum. Isınma turlarında bir adım atmayı başardık ve motosiklette iyi hissettim. Yarışa başlarken podyum mucadelesi verme konusunda oldukca iyimserdim." "Maalesef Suzuki suruculeri ve Cal Crutchlow benden daha hızlıydı. Pes etmemeye calıştım ve hatalardan uzak durmak icin cabaladım. Sonunda iyi bir tempo yakalamak icin zorladım." "Maalesef bizim potansiyelimiz buydu. Motegi, Tayland'a kıyasla daha iyi bir gostergeydi. Tabii ki bu hayal kırılığı yaratıyor." Suzuki ile karşılaştırma yapması istenen Rossi, "Suzuki gecen yıla gore cok guclu bir adım atmayı başardı cunku doğru bir calışma yapıyorlar. Bizden daha iyiler." "Cok gucluler. Iannone kaza yaptı, aksi taktirde o da onde olacaktı. Podyum icin savaşıyorlar, kesinlikle gucluler." dedi. Rins, Japonya'da bu yılki ucuncu podyumunu yakalarken, takım arkadaşı Iannone'yi puan olarak gecti ancak LCR Honda surucusu Cal Crutchlow'la olan savaşını kaybetti. 22 yaşındaki surucu, başlangıcta Rossi ile mucadele ederken, daha iyi bir tempoya sahip olduğunu ve sadece İtalyan surucunun lastiklerini bitirmesini beklediğini soyledi. Rins, "Hızımız ondan daha iyiydi. Lastiklerini bitiriyordu ve ben de bitirene kadar bekledim." "Viraj cıkışlarında biraz sorun yaşadığını goruyordum. Motosikletimiz daha iyi hızlanıyordu. Valentino oldukca hızlı bir frenleme yapıyordu, sonrasında onu cekişte gectim." dedi. Rins, Suzuki'nin gelişiminden memnun kalırken, Sylvain Guintoli 2019'a yonelik motosikletle Motegi'de suruş yaptı. Rins, "Sezonun başlangıcından bu yana gercekten cok buyuk bir caba ortaya koydular. Assen'de motor değişti ve yuksek hızlarda biraz daha fazla guc kullanabiliyoruz." "O gunden bu yana her zaman yeni parcalar getirdiler ve burada da yeni bir kaplama kanatcığıyla yarıştık." "Kazanmayı cok istiyorlar. Ben de bunun bir parcası olmaktan ve daha hızlı olmaya calışmaktan memnunum." dedi. Gunluk Gazeteler