Red Bull'un danışmanı Helmut Marko, 2019'da Honda motoruyla şampiyon olmayı hedeflediklerini soylerken, Renault'ya Daniel Ricciardo uzerinden gondermede bulundu. Red Bull uzun suredir birlikte calıştığı Renault ile yollarını ayırma kararı aldı ve gelecek sezon Honda motoruyla mucadele edecek. Honda bu yıl getirdiği guncellemelerle onemli adımlar atmayı başarırken, Renault'yu geride bıraktığı yonunde yorumlar gelmeye başladı. Max Verstappen her seferinde Honda'yı oven ve Renault'yu eleştiren acıklamalar yaparken, takımın danışmanı Helmut Marko da benzer goruşlere sahipti. Austin'de ikinci olan Verstappen'i değerlendirerek sozlerine başlayan Marko, "Max'in bu kadar iyi olduğunu gormek bizi kesinlikle şaşırtmıyor. Ne kadar guclu bir pilot olduğunu biliyoruz." "Harika bir yarış cıkarttı. İyi başladı, yarıştan once gecmesi gereken arac sayısıyla ilgili bir plan yapmıştık. O bu planın bile ustune cıktı." "Daha yumuşak lastiklerle yaptığı şey gercekten cok iyiydi. İyi bir ritim yakaladı ve cok gucluydu." "Gelecek yıl Honda motoruna sahip olacağız ve projemiz gercekten umut verici gorunuyor. Bence onumuzdeki yıl şampiyonluk icin mucadele edeceğiz." "Daniel yine sorun yaşadı. Elektrik sorunuydu. Daniel'e uzuluyorum cunku zavallı cocuk iki yıl daha bu sorunları cekmek zorunda kalacak." "Honda ortaklığı karşılıkla fayda sağlıyor. Honda zaten şu anda Renault'nun onune gecmiş durumda. Sadece sıralamalardan bahsetmiyorum, yarışta da durum aynı." dedi. Ricciardo, 2019 ve 2020 sezonları icin Renault ile sozleşme imzalamıştı. Gunluk Gazeteler