Avustralyalı surucu Mike Jones, bu hafta sonu Philip Island yarışında Angel Nieto Ducati takımı adına piste cıkacak. Jorge Lorenzo, Tayland ve Japonya yarışlarında piste cıkamadı ve Avustralya'da yarışamayacağı icin Ducati fabrika takımındaki yerini Alvaro Bautista alacak. Bautista bu yıl Nieto'da tam zamanlı yarışıyordu ve kendisinden boşalan koltuğa gececek isim Jones oldu. Eski Avustralya Superbike şampiyonu, Karel Abraham'ın iki yıllık Ducati GP16'sıyla suruş yaparken, Abraham da Bautista'nın GP17'sini alacak. Jones, "Kendi evim Avustralya'da, Angel Nieto Team ile MotoGP'ye yarışacağım icin son derece heyecanlı ve mutluyum. Philip Island iyi tanıdığım ve surerken zevk aldığım bir pist." "Hafta sonu boyunca adım adım oğrenmek ve yeteneğimi en iyi şekilde gostermek icin sabırsızlanıyorum." dedi. Jones iki yıl once yine Andrea Iannone'nin sakatlanmasının ardından benzer bir senaryoyla MotoGP'ye gecmişti. Avintia takımının iki yıllık motosikletiyle piste cıkan Avustralyalı, Japonya'da 18. ve Avustralya'da 15. olmuştu. O gunden bu yana Avrupa ve İspanya Superstock 1000'de yarışırken, bu yıl Kawasaki ile dorduncu oldu. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Avustralya'da Bautista'nın Yerine Jones Yarışacak