Jacques Villeneuve, Lewis Hamilton'ın tarihin en iyi pilotları arasında gosterirken, Michael Schumacher'i listeye dahi almadı. Lewis Hamilton, son donemde elde ettiği başarıların ardından tarihin en iyi pilotları arasına girmeyi başarırken, bu yıl şampiyon olursa Juan Manuel Fangio'yu yakalayacak. Michael Schumacher'in pole pozisyonu rekorunu kıran Hamilton, Alman pilotun diğer pek cok rekorunu kırdı ve sırada en onemli uc rekor; "en cok şampiyon olan, en cok yarış kazanan ve en cok podyuma cıkan pilot" var. Hamilton bu yıl haricinde iki şampiyonluk, 20 galibiyet ve 23 podyum alırsa Alman efsaneyi yakalayacak. Kariyerinin buyuk kısmında Schumacher'e karşı yarışan ve 1997'de şampiyon olan Jacques Villeneuve, Hamilton'la Schumacher'i kıyasladı. Hamilton ve Schumacher'i kıyaslayan Villeneuve, "Lewis'i Michael'ın kilometrelerce onune koyardım." "Michael benim icin en iyi beş pilot arasında bile değil. Ayrton Senna, Alain Prost, Niki Lauda, Lewis Hamilton ve Jackie Stewart bana gore en iyi beş pilot." "Cok fazla olumsuz hikaye var. Bazı yarışlar ve şampiyonlukların nasıl kazanıldığı konusunda pek cok soru işareti var. Buyuk bir şampiyon olmak sadece yarış kazanmakla olculmez. Bundan daha fazlasıdır." "Hamilton'a bakarsak onun hakkında cok az olumsuzluk var. Hayat tarzını seversiniz veya sevmezsiniz, ama onunla ilgili kotu veya olumsuz hicbir şey soyleyemezsiniz. Rakiplerine karşı yaptığı kotu hicbir şey yok. Rakiplerine karşı hep saygılı." "Şampiyonluklarının uzerinde şaibe yok. Kirli yaptığı bir şey yok. Bu kesinlikle buyuk bir fark. Her şampiyon boyle olmalı." "Lewis tamamen temiz bir pilot. Eğer kariyerine bakarsanız, belli bir noktaya kadar hep takım arkadaşlarıyla savaşmak zorundaydı. Hicbir zaman ilk yarıştan itibaren kendisine yardımcı olacağı kesinleşen bir takım arkadaşı yoktu." dedi. Villeneuve'e gore Hamilton, kariyeri boyunca hep doğru hamleler yaptı. "McLaren tarafından destekleniyordu ve sonra ayrıldı. Bu tabii ki etkileyiciydi. Kendi etrafında bir takım kurabildi ve şimdi daha iyi bir suruş yapıyor. Bu yıl harika bir performans gosterdi." "Kedi gezegeninde yarışıyor, bu kesinlikle harika. Onunla herhangi bir ilişkim yok, coğumuzun yok, aynı dunyanın insanları değiliz. Ama bu bir sorun değil. Ben kendim gibi davranıyorum ve Lewis de kendisi gibi davranıyor. Kendisi bundan mutlu olduğu surece bu iyi bir şey." "Sosyal medyayı takip etmiyorum. Sadece surucu olarak bakıyorum ve bu yıl ortaya koyduğu performans ve suruş şekli geri kalanlardan daha iyi." Gunluk Gazeteler