Beş kez MotoGP dunya şampiyonu Marc Marquez, 2018 yılının, son yarışta şampiyonluğa ulaştığı 2017 sezonuna kıyasla daha az stresli olduğunu soyledi. Marquez, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında arka arkaya uc şampiyonluk yakalarken, son iki yılda ana rakibi Ducati surucusu Andrea Dovizioso'ydu. Gecen yıl sezona istediği başlangıcı yapamayan Marquez, şampiyonluğunu Valencia'daki yarışta ilan edebilirken, bu sezonun ilk bolumunde sorun yaşayan isim bu kez Dovizioso'ydu ve Marquez nispeten rahat bir şampiyonluk aldı. Motegi'de bitime uc yarış kala şampiyonluğunu ilan eden Marquez, şu anda şampiyonayı 102 puan fark acmış durumda. Gecen yıl stresten saclarının dokulmeye başladığını soyleyen Marquez, bu yıl daha rahat hissettiğini kabul etti. "Gecen yıl kesinlikle daha stresliydi cunku boyle bir avantajım yoktu. Adrenalin, Valencia'da şampiyonluğa ulaştığımda tabii ki daha farklıydı." "Her zaman soylediğim gibi son yarış hep farklıdır. Cok daha fazla baskı, cok daha fazla sinir ve cok daha farklı bir adrenalin vardır. Tabii ki mutluyum ama Valencia'da şampiyonluk farklıdır." Marquez bu yıl şimdiye kadar sekiz yarış kazanırken, Arjantin ve İtalya dışında tum yarışlarda podyuma cıktı. "Kağıt ustunde kontrol ettiğim zaman hep 20, 25, 20, 25, 20, 25 puanlarını goruyorum. Sezon oncesinde bunu başarabilmek adına calışıyordum." "Gecen yıl Dovi hakkında yeni şeyler oğrendim. O durumu yonetmede gercekten iyiydi ve bu yıl bu konuda gercekten iyi bir iş yaptık." "Bazen artıları motosiklete vermek gerekir cunku bazen motosiklet bana biraz destek verdi. Bu uyum butun sezon gercekten iyiydi." "Tum sezona bakarsak, durustce soyluyorum tek hatam Mugello'ydu ve muhtemelen buyuk bir hataydı. Sezon boyunca son derece tutarlıydım ve bence kilit nokta buydu." "Bu yıl kendimi daha olgun hissediyordum. Cok rekabetci bir motosikletle başlıyormuş gibi hissettim." "Gecen yıl motosikletle sezona pek de iyi bir duyguyla başlayamadım. Pek cok kez duştum. Bu yıl durumu farklı şekilde yonetme şansım oldu. Bu yıl farklı pistlerde tutarlı bir tempo yakaladım." Beşinci 500cc/MotoGP şampiyonluğuyla İspanyol surucunun onunde artık sadece Giacomo Agostini ve Valentino Rossi var. "Rekorları hic duşunmedim cunku her sezon birbirinden farklıdır. Şimdi Honda iki yıllık bir kontratım var ve bu iki sezonda şampiyonluk icin savaşmaya calışacağım." "Onumuzdeki yıl da şampiyonluk icin savaşacağım. Tum suruculer gibi benim de uzerimde baskı olacak." "En iyi suruculer şampiyonluk icin calışır. İkinci bitirirseniz iyi bir sezondur ama hedefinize ulaşamamışsınız demektir. Burada olduğum surece şampiyonluk sayısını arttırmaya calışacağım."
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Marquez: 2018 Sezonu, 2017'ye Kıyasla Daha Az Stresiyliydi