WTM Londra Fuarı'nı ve KKTC’ye ilişkin beklentilerini turizmgazetesi.com’a anlatan Yaşarata, Turizm Cevre ve Kultur Bakanı'nın acıklamalarının 2013'e umut verdiğini belirtti

Yaşarata, KKTC'nin İngiltere pazarından hak ettiği payı alması icin doğru bir tanıtım stratejisi izlemesi gerektiğini belirterek şunları soyledi:
“Bir zamanlar İngiltere'de Kuzey Kıbrıs'a 90 bin paket satılıyordu. Şimdi bu rakam 30 binlere duştu. Pazarlama ve reklam harcamaları yıllar icinde cok duştu. Buna paralel olarak giden turist sayısı da azaldı. İngiltere turizm pazarının 55 milyon paket tatil potansiyeli var. KKTC'nin bu pazardan hak ettiği payı alması icin doğru bir tanıtım stratejisi izlemesi gerekir.
WTM KKTC reklamları icin doğru bir yerdir. Burada tanıtım atağına gecmeliyiz. Turizm Cevre ve Kultur Bakanı Sayın Dt. Unal Ustel'in girişimlerini samimi ve cesaret verici buluyorum. Tekrar 90 bin paket tatil satmak işten bile değil. Yeter ki bakanlık sektorle iyi iletişimini surdursun ve doğru bir stratejiyi hayata gecirsin"
Turizmhaber.