Jenson Button Japonya GP'de startın hemen oncesinde yapılmasını istediği ayar değişikliğinin yarışı buyuk oranda berbat ettiğini ifade etti. [IMG]http://img43.**************/img43/7133/q4ju.jpg[/IMG]
Jenson Button pitten gride cıktığı turun ardından takımdan otomobilin onundeki downforce'un yukseltilmesi yonunde bir ayar değişikliği istemişti. Yarış icinde ikinci pit sonrasına kadar otomobilin on kısmının kontrolunun zorlaştığını ifade eden Button, kararının bir hata olduğunu kabul etti. "Piste cıktığımda otomobilin on yere tutunması cok fazlaydı ve biraz azaltılmasını istedim ancak bu buyuk bir hataydı." "Kendim icin işleri cok zorlaştırdım. İlk iki pit stop sonuna kadar otomobil korkunctu." "İlk iki seride cok ozrlandım ve sonra hemen on kanadı yeniden ayarladık." Sorun cozuldukten sonraki performanstan memnun kaldığını ifade eden Button, son iki serisinde verdiği mucadeleyle gunu 2 puan alarak kapattı. "Son iki seride cok daha fazla eğlendim. Ozellikle son yumuşak hamurla piste cıktığım seride bazı iki pit stop yapanlardan bile daha hızlıydık." "Şikan'da Paul di Resta ve Massa'ya oldukca iyi ataklar yaptım ve yarış en azından başladığından daha keyifli sona erdi." KAYNAK __________________