Japonya Grand Prix'yi podyumda tamamlayan Lotus pilotu Romain Grosjean, harika bir startla başladığı yarışta zafer kazanmayı duşunduğunu ancak bunun gerceğe donuşturemediğini soyledi. [IMG]http://img542.**************/img542/1416/5ejq.jpg[/IMG]
Yarışa ucuncu cepten başlayan Fransız pilot startta Red Bull'ları gecerek yarışın 53 turluk yarışın 41. turuna kadar yarışı lider goturdu. Orta sertlikteki lastiklerle iyi bir performans gosteren Grosjean, 30. turda sert lastiklere gecince ustunluğunu kaybetti ve zafer şansını da yitirmiş oldu. Grosjean, "Bugun, ilk zaferimin geleceği gun olduğunu duşunmuştum" ifadesini kullandı. Lotus pilotu, "Medium lastiklerde hızlıydık. Fakat maalesef arac sert lastiklerde o kadar iyi değildi" dedi. Grosjean, 41. turda Sebastian Vettel'e gecilirken, yarışın son turlarında da Mark Webber'in gerisinde kalmaktan kurtulamadı. Aşınma nedeniyle performans kaybı yaşadığı sert lastiklerle Webber'e daha fazla direnemediğini soyleyen Grosjean, yine de Avustralyalı pilota karşı guzel bir mucadele verdiğini soyledi. Fransız pilot, "Strateji toplantısında, bugun Red Bull'ları yenebileceğimizi hic duşunmemiştik bile. Yani sonucta beklediğimiz yerdeyiz. Yarış sonuna kadar guzeldi. Fakat bazı yavaş araclara yakalandık, beni uzun sure bloke ettiler" değerlendirmesinde bulundu. KAYNAK __________________
Grosjean: Bugun Kazanabileceğimi Duşundum
Spor Haberleri0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Grosjean: Bugun Kazanabileceğimi Duşundum