Valtteri Bottas, takım arkadaşı Pastor Maldonado'yu, yarışın son turunda kendisini pist dışına cıkmaya mecbur bırakmakla sucladı. [IMG]http://img844.**************/img844/3003/llgj.jpg[/IMG]
Son tura 15. sırada başlayan Fin pilot, lastiklerin iyice gitmesi nedeniyle Sergio Perez'e gecildi. Ardından Maldonado da, Bottas'ın arkasından şikanın icine daldı. Virajı gecmeye calışması durumunda carpışmanın kacınılmaz olacağını soyleyen Bottas, "İceride onu engellemeye calıştım ama frene cok gec bastı. Şikanın uzerindeki duzlukten başka gidecek hicbir yerim yoktu. Oldukca riskli bir hareketti" dedi. Bottas, "Cizgimi korumuş olsaydım, kesinlike carpışacaktık" diye konuştu. Maldonado'nun hareketinin yuksek carpışma riski taşıdığını soyleyen Bottas, "Ben frene gec bastım ama o da cok gec bastı, boyle iki arac icin gidecek alan kalmadı. Ben dışarıdaydım, o tam beyaz cizginin yanındaydı, dolayısıyla duzluge cıkmak zorunda kaldım" yorumunda bulundu. Maldonado ise, hareketinin yarış icinde centilmenliğe uygun, "temiz" bir geciş manevrası olduğunu soyledi. "Son turdaydık. Tum diğer araclar onu geciyordu" diyen Maldonado, "Daha onceki virajdan kotu bir cıkış yaptı, ondan cok daha hızlıydım. Bana gerekli alanı bıraktı ben de bunu denedim. Yakındı ama oldukca temiz bir manevraydı" dedi. Williams yarış muhendisi Xevi Pujolar da, takımın yaşananları "bir yarış olayı" değerlendirdiğini soyledi. KAYNAK __________________
Bottas'tan Takım Arkadaşı Maldonado'ya Suclama
Spor Haberleri0 Mesaj
●53 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Bottas'tan Takım Arkadaşı Maldonado'ya Suclama