Lewis Hamilton Formula 1'in yarışları iyileştirmek icin 2021'de değişiklik yaparken bazı temel sorunları cozmesi gerektiğini belirtti. Hamilton gelecekteki kural değişikliklerinin ondeki araclara yaklaşmayı kolaylaştırması gerektiğini, bu olursa F1'in en iyi yarış serisi olabileceğini soyledi. Gelecek sene on kanatlar suruculerin ondekini daha yakından takip edebilmesi icin değiştirilecek ve 2021 icin daha da buyuk değişiklikler planlanıyor. Hamilton Austin'deki yarışla ilgili "Yarıştan buyuk zevk aldım." "Kimi ve Max cok iyi surduler." "Kimi ile ben lastik lastiğe mucadele ettik. Daha uzun surmesini umardım." "Sonda ise ucumuz arka arkaya geldik. Yarışın daha da devam etmesini isterdim cunku cok eğlenceliydi. Manevra yapmayı istemiştim." "F1'de hÂl temel sorun ondekini takip edememek, o yuzden herkesin arasında buyuk farklar oluyor. O yuzden umarım 2021 icin iyi karar verirler." "Araca yaklaşmak icin bir bucuk saniye değil, cok daha azı yeterli olmalı. Oyle olursa tarihteki en iyi yarış serisi bizimki olur." Hamilton kuralların ondeki takımlarla arkadakiler arasındaki buyuk hız farkını ortadan kaldırmasını umuyor. "Bu sporun temel sorunlarından biri. Birinciyle sonuncu arasında o kadar buyuk bir fark olmamalı." "Nasıl oluyor da Williams ya da McLaren tur başına uc saniye geride kalıyor? Performans acısından buyuk fark var. Bence kuralları bu farkın azalmasına yarayacak şekilde değiştirmeliler." "En iyi yarış serisi olacak potansiyel var. MotoGP'ye bakın. Hep lastik lastiğe mucadele var." Hamilton aynı zamanda Austin'deki tur bindirme esnasında vakit kaybetmesine de değindi. "Bu tamamen arkadaki pilotların sucu değil. Lastik basıncları arttığı icin ondekini takip etmek cok guc oluyor. Fark 5 saniyenin altına inince ondeki aracın etkisini hissediyorsunuz. Arac kaymaya başlıyor ve yaklaştıkca avantajınızı kaybediyorsunuz." "Onlar da yarışıyor, o yuzden cok yavaşlayıp birkac saniye kaybetmemeliler. Zor bir durum." "Orneğin iki Toro Rosso'nun arkasında sıkışmıştım. Yeterince yaklaşamıyordum ve lastiklerim gittikce kotuleşiyordu. Onları gececek kadar yaklaşamamıştım." "Yine de Singapur'daki kadar kotu değildi." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: F1'in Temel Yarış Problemini Cozmesi Gerekiyor