Ferrari surucusu Kimi Raikkonen 2018 sezonundaki yukselen formunun işlerin puruzsuz yurumesinden kaynaklı olduğunu ve bu durumun 2018 sezonunu daha eğlenceli kıldığını soyledi. Raikkonen, sezon sonunda Ferrari'den ayrılıp Sauber'e gececek ve boylelikle 2014'te başlayan ikin Ferrari kariyerine son noktayı koymuş olacak. Ferrari'ye donuşunden sonra her yıl duzenli olarak performansını arttıran Fin pilot, şimdiye kadarki 18 yarışın 10'unda podyuma cıktı, İtalya'da pole pozisyonunu aldı ve Amerika'da 2013'ten sonra ilk kez bir yarışta zafere ulaşmayı başardı. Austin'de Motorsport.com'a konuşan Raikkonen, 113 yarışlık galibiyetsizlik serisine son vermeden once şoyle dedi: "Genel anlamda işler da sorunsuz gidiyor." "Bu yukseliş aracın iyi olup olmamasına bağlıydı ve iyi olduğunu gorduk. Bu sene işini iyi yapan insanlarla calışıyorum." "Yarış muhendis Greenwood'u kaybetmek elbette uzuntu vericiydi ama sezon başında bizimle birlikteydi." "Bu yuzden gelip, uzerine ekleyebileceğimiz guclu bir temele sahiptik ve işler son zamanlarda yolunda gitti. Bitiremediğimiz bazı talihsiz yarışlar oldu ama bunlar olabiliyor." "Genel anlamda her zaman en iyi pozisyonlar icin mucadele etmeyi başardık ve bundan oturu onceki yıllara kıyasla daha zevkliydi." Raikkonen, sezonun ucuncu yarışı olan Bahreyn'de pit stop yaptığı esnada bir mekanikerin bacağını ezmişti ve o yarışa veda etmek zorunda kaldı. Ayrıca İspanya'da motor problemi yaşarken Monaco/Kanada kendisi icin pek de iyi yarışlar olmadı. Bu iki yarışın ardından beş yarış ust uste podyuma cıktığı onemli bir seri yakaladı. Ferrari, Mercedes'le mucadelede sezon ilerledikce gelişim yonunu kaybederken, Raikkonen, Mercedes'ten o kadar da uzak olduklarına inanmıyor. "Sezonun buyuk kısmında onlarla cok yakındık ve bazen onlar bazen de biz ondeydik. Fark hep cok yakındı. Ama fark cok kucuk olduğunda bazen hafta sonlarını belirleyen şeyler kucuk olabiliyor." "Son yarışlarda performansımız harika değildi ancak takımdaki herkesin son derece iyi olduğunu gorebiliyordum. Ozellikle kaybettiğimiz ya da eksik olduğumuz bir şey yoktu." "Yine de her şeyi bir araya getirmelisiniz. Ongorulemez sorunlardan ve problemlerden kacınmamız gerekiyor." "Gecmişte herkesin yarış dışı kalmasını ya da benzeri şeyler yaşamasını bekleyebilirdiniz. Ama bu gunlerde 'Ah, ben yarış dışı kaldım, başkaları da kalacak' diye duşunemez ya da buna guvenemezsiniz." "Artık işler bu şekilde calışmıyor." "Mercedes'i yenebilmek icin sihirli bir şeye ihtiyacımız olduğunu duşunmuyorum. Sadece işimize odaklanmalıyız ve tum kucuk şeylere, kendimize odaklanmalıyız." "Formula 1 20 yıl oncesine gore değişmedi. Bir aracı hızlı yapan şeyler aynı. Hicbir şeyi tekrar icat etmeye gerek yok. Sadece calışmalı ve işleri doğru yapmalısınız." "Başarılı olmak icin yeni şeyler yaratmak zorunda değilsiniz." Gunluk Gazeteler