Felipe Massa, Formula E'nin kendisi icin yeni bir macera olduğunu soyledi ve Formula 1'den doğru zamanda ayrıldığını dile getirdi. Felipe Massa, normalde 2016 sonunda emekli olma kararı almıştı ama Nico Rosberg'in emekliliği ve Valtteri Bottas'ın Mercedes'e gecişiyle 2017'de Williams icin yarışmaya devam etti. 2018'de takımda kalmak isteyen Brezilyalı pilot, takımın kendisini uzun sure bekletmesi ve paraya onem vermesinin ardından takımın kararını beklemeden emekli oldu. O Williams bu yıl belki de tarihinin en kotu sezonlarından birisini gecirirken, Massa, Venturi ile Formula E'ye geciyor. Massa, "Rekabetci olmayı ozledim, kariyerim boyunca yaptığım şey buydu, hep rekabet ettim. Once kartingde, sonra diğer serilerde ve en sonunda da 16 yıl boyunca Formula 1'de yarıştım." "Formula E'de birkac tur attım ve bunun iyi bir seri olduğunu duşundum. Her şeyden once rekabet gucu cok yuksek ve pek cok uretici yer alıyor." "Formula E ile Formula 1'i ya da onceki serileri kıyaslayamazsınız. Formula 1'de guc, verimlilik, aero, yol tutuş ve fiziki acıdan cok farklı bir dunya. Ama bana gore bu Formula 1'le kıyaslanması gereken bir şampiyona değil. Farklı bir dunya, sıfırdan bir suruş yapmalı ve pist tarzlarını oğrenmelisiniz. Mesela bir tanesini bile bilmiyorum!" "Sıralamalarda nasıl bir suruş yapılır, yarışta nasıl surulur, tum bunları oğrenmek kolay değil. Oğrenmem gereken cok şey var. Bu yeni bir mucadele, ama zorlukları severim ve burada mutlu olabilirim." "Hedefim her zaman kazanmak ve benim de deneyeceğim şey bu. Rekabetin tadını cıkartacağım ama şimdilik cok erken. Venturi hic yarış kazanamadı ama buyumek istiyorlarsa adım adım ilerlememiz gerekiyor." "Formula E soylediğim gibi farklı bir dunya. Farlı ozellikler var. Mesela Fan Boost var gibi fikirleri var. Bir kere cadde pistindeler. Pistteyken yarış direktoru suruculerle konuşuyor. Taraftarlar icin ilgi ceken şeyler var. Bence Formula 1 bu yonde gitmeli ve insanların yarışta neler olduğunu anlamasına yardım etmeli cunku teknik acıdan bazı şeyleri anlamak cok zor." "Formula E guzel bir seri ve Alonso'nun IndyCar'ı duşunse bile buraya gelmesi halinde şaşırmayacağım. Yarışmayı cok seviyor. Formula 1'de biraz sıkıldı cunku onde değildi. Durust olmam gerekiyor, şu an Fernando'nun yerinde olsaydım ve 15. sıra icin yarışsaydım, sezon bitmeden oradan ayrılırdım. Hemen şu dakika ayrılacağımı soylerdim. Onun buna ihtiyacı yok ki." "Formula 1'i ozlemiyorum, sadece rekabeti ozledim. Burada Formula 1'den daha fazlası var. Yarışları takip etmeye devam ediyorum ve neler olduğunu bilmeye calışıyorum, ama orayı ozlemiyorum." "Doğrusu bence emeklilik icin doğru vakit gelmişti. 2017'de ortaya koyduğum performanstan memnunum. Ama eğer bu yıl kalmış olsaydım, dort yarışın ardından 'sonra goruşuruz' diyerek takımdan ayrılırdım." "Bence doğru zamanda ayrıldım." Gunluk Gazeteler