Ferrari takım patronu Maurizio Arrrivabene, Kimi Raikkonen'i sezon sonunda gonderip, yerine Charles Leclerc'i alma kararını kendisinin verdiğini soyledi. Ferrari Singapur GP oncesinde yaptığı acıklamada, 2014 yılında takıma katılan Kimi Raikkonen'in sezon sonunda takımdan ayrılacağını ve yerini Charles Leclerc'in alacağını duyurdu. Ferrari'nin son şampiyonu, yarışmaya devam etmek istiyordu ve bundan oturu Sauber takımıyla iki yıllık anlaşma yaptı. Bazı kesimler bu anlaşmanın Ferrari başkanı Sergio Marchionne hayatını kaybetmesinden daha once yapıldığını soyluyorlar. Ancak Maurizio Arrivabene'ye gore kararı Marchionne değil, kendisi verdi. İtalyan patronu şoyle konuştu: "Raikkonen'in yerine Leclerc'i gecirme kararını veren kişi bendim." "Louis Camilleri ve John Elkann bu kararın ardındaki mantığı anladılar ve destek verdiler. Ama bu kararı ilk once veren kişi bendim." dedi. Arrivabene, bu kararı Raikkonen'e iletmenin kendisi icin cok zor olduğunu soyledi. "Kimi benim icin her şeyden once bir arkadaş. Bu yuzden ona kararımızı anlatmanın ne kadar kalp kırıcı olduğunu hayal edebiliyorsunuzdur." "Suruculer de tıpkı benim gibi bir insan, ama bu tarz durumlarda profesyonel olarak muamele gorurler." Raikkonen, kararın kendisine iletilmesinin ardından İtalya'da pole pozisyonunu alıp, son bolume kadar lider giderken, Amerika'da 2013'ten sonraki ilk zaferini almayı başarmıştı. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Arrivabene: Raikkonen'in Yerine Leclerc'i Getirme Kararını Ben Verdim