Valentino Rossi, Marc Marquez'in ne kadar iyi bir surucu olduğunu kanıtlaması icin uretici değişikliği yapmaya ihtiyacı olmadığını soyledi. Rossi, Honda ile kazandığı uc dunya şampiyonluğunun ardından 2014 sezonunda Honda'dan Yamaha'ya geciş yaptı ve mevcut takımıyla dort şampiyonluk kazandı. İtlayan surucu Honda doneminde 2001, 2002 ve 2003 yıllarında yakaladığı şampiyonlukların ardından bunun kendisinden değil, motosikletin baskınlığından kaynaklandığı yorumları uzerine ayrılmak istediğini soyledi. Ancak Philip Island'daki Avustralya GP oncesinde konuşan Rossi, Marquez'in efsaneler arasına girmek icin herhangi bir değişikliğe ihtiyac duymadığını soyluyor. Rossi, "Bunun tamamen kişisel bir şey olduğunu duşunuyorum. Marc motosikletini değiştirmek zorunda değil. Duşunmek zorunda, ama eğer Honda'da iyi hissediyorsa tum kariyerini Honda'da gecirebilir." "Bu kendisine bağlı. Tamamen kişisel bir secim. Neler hissettiğine, neler elde ettiğine ve yarışma motivasyonuna bağlı. Herkes kendi yolunu seciyor." dedi. Marquez bu yılın başında Honda ile iki yıllık yeni anlaşma imzaladı ve bu da en az 2020 sonuna kadar takımda kalacağı anlamına geliyor. HRC'nin Başkanı Yoshishige Nomura, bu hafta yaptığı basın toplantısında Marquez'i kariyeri boyunca tutmak istediklerini soylemişti. Bu konu hakkında konuşan İspanyol surucu, "Bunun hakkında konuşabiliriz, hic sorun değil!" "Her zaman soylediğim gibi HRC ile kendimi iyi hissediyorum. Her şey iyi gidiyor. Bu cok onemli. Buraya geldiğimden beri fabrika ile birlikte en iyi anlarımızdan bazılarını geciriyoruz." "O gunden bu yana potansiyelimizi pist ustunde gosterebiliyoruz. İyi hissediyorum, her şey yolunda, bu şekilde devam edilebilir." dedi. İtalyan medyasında daha şimdiden soylentiler cıkmaya başlarken, Ducati'nin 2021 sezonu icin Marquez'e bir teklifte bulunabileceği iddia ediliyor. Andrea Dovizioso da Japonya'da Ducati'nin gelecek icin Marquez'le ilgilenmemesinin "aptallık" olacağını soylemişti. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Rossi: Marquez'in Honda'dan Ayrılarak Kanıtlaması Gereken Hicbir Şey Yok