Kimi Raikkonen, bu yıl yaptığı hataların ardından Alman pilotun sezonuna bakıp, hataları icin onu suclamanın hicbir anlam ifade etmeyeceğini soyledi. Vettel, yılın ilk yarısında Mercedes surucusu Lewis Hamilton'la oldukca yakın bir mucadeleye girişirken, ozellikle yağmurun yağmaya başladığı Almanya GP'de ıslak pistte kuru zemin lastikleriyle aracın kontrolunu kaybetmesiyle gerileme donemine girdi. O gunden sonra yapılan sekiz yarışta pek cok hata yaparken, İtalya GP'de Hamilton'la temas yaşayıp gridin en gerisine duşmesi yaptığı hatalarda arasında en cok on plana cıkanıydı. Gecen hafta sonu Austin'de Motorsport.com'a ozel bir acıklama yapan Raikkonen, Daniel Ricciardo ile Vettel'in temas yaşadığı Austin yarışı oncesinde Alman pilotu savunmaya devam etti. Raikkonen, "Cok fazla mı hata yaptı gercekten bilmiyorum. Almanya'da pist dışına cıktı ama orada gercekten zorlu şartlar vardı." "Ama doğrusu tum bunların sezonun son bolumunde ne gibi etkileri olabileceğini ya da sonucları etkileyen bir şey olup olmadığını bilemiyorum." "Bir şey soylemek zor. Burada her zaman sizi parmaklarıyla işaret eden insanlar ve 'İşte bu yuzden kazanamadı' diyen kişiler olacak." "Bilirsiniz, eğer birisini parmağınızla işaret etmek isterseniz bunu yapmanın mesela 'ah, bunu şoyle yapsaydı, sonuc farklı olurdu' gibi milyonlarca yolu var." "Fakat sonradan konuşmak her zaman cok kolaydır. 10 yıl oncesine geri donersiniz ve 'ah, bunu farklı bir şekilde yapsaydın kazanırdın' diyebilirsiniz. Ama bunu yapmak anlamsızdır." dedi. Vattel'in Amerika'daki hatasıyla Hamilton'ın şampiyon olmasına neden olabilirdi ama guclu bir geri donuşle dorduncu olurken, Raikkonen on tarafta Hamilton'ın onunde finiş gordu ve 113 yarış sonra galibiyete ulaştı. Hamilton beşinci şampiyonluğuna cok yaklaşırken, bu Raikkonen'in en az bir yıl daha "Ferrari'nin son şampiyonu" olarak kalmaya devam edeceği anlamına geliyor. 2007'nin şampiyonu, "Gercekten bunu pek fazla duşunmuyorum. Belki bir gun yarışmayı bırakırsam, geriye donup baktığımda 'mutluyum cunku Ferrari ile şampiyon oldum' diye duşunebilirim." "Ama gercekten 'ah, evet aslında takımı son şampiyonuyum' diye duşunmuyorum. Bu yıl ve gelecek yıl neler olacağını hep birlikte goreceğiz." dedi. Gunluk Gazeteler