Bu yıl yaşadığı sorunlara rağmen mutlu olmaya devam ettiğini soyleyen Daniel Ricciardo, Red Bull gunlerini asla unutmayacağını soylerken, Renault ile birlikte başarılı olmak istediğini soyledi. Daniel Ricciardo, 2014 yılında başladığı Red Bull kariyerine sezon sonunda son noktayı koyacak ve Renault adına mucadele edecek. Renault bu yıl orta grupta mucadele ederken, Red Bull galibiyet mucadelesinde yer alıyor. Bununla birlikte bu yıl pek cok sorunla boğuşan Ricciardo verdiği kararın kendisine fayda getirmesini umut ediyor. Sezonunu yorumlayarak sozlerine başlayan Ricciardo, "Sezon benim icin karmaşık gecti. Analiz etmek cok zor. Sezona cok guclu başladım ve bir şekilde giderek daha kotu bir hal aldı. Bunun neden olduğunu şu an bile bilmiyorum. Kişisel olarak Monaco'dan beri hicbir şeyi değiştirmedim." "O gunden bu yana farklı hicbir şey yapmadım ama işlerin bir şekilde istediğim gibi gitmedi. Anlamaya ve daha iyi olmaya calıştım. Ama cok garipti." "Red Bull kariyerim gercekten cok eğlenceliydi. Kariyerimin onemli bir parcasıydı. Avrupa'ya geldiğim zaman bana bu fırsatı verdiler ve şimdi bulunduğum yere kadar getirdiler." "Birbirimize hep yardım ettik, ama eminim ki onlar bana daha fazla yardımcı oldu. Bana en iyi ekipmanlarla, ust seviyede savaşma fırsatı veriler. Ben de onlara elde ettiğim sonuclarla yanıt verdim. Ama benim icin yaptıkları inanılmazdı." "Başka eğlenceli şeyler de vardı. Mesela harika pist dışı deneyimleri yaşadım. Buz hokeyi oynadık, futbol, motokros, helikopter, ucak... Hepsi eğlenceliydi. Ne kadar daha yarışacağımı bilmiyorum ama geriye donup baktığım zaman kariyerimin en onemli parcası olacak." "Gelecek yıl Renault icin yarışacağım. Takım olarak mumkun olan en iyi sonuca sahip olmak istiyoruz. Beşinci veya altıncı bitirmek istiyorum. Kendime ve diğer insanlara bunun doğru bir karar olduğunu gostermek istiyorum. Sanırım bazı insanlara bunun yanlış bir karar olmadığını kanıtlamak iyi olacak. Takımla birlikte buyuyeceğiz ve ben de bunun bir parcası olacağım. Her şeyi başardığımızda buna değeceğini duşunuyorum." "Gercekci olmak gerekirse 2021 yılında dunya şampiyonu olmak istiyorum." "İnsanlar hayatta cok fazla şeyi unutuyor. Kotu gun mesela nedir? Benim icin beşinci sırada bitirmek olabilir. Ama dışarıya bakarsak, birisi işten kovulur ve en kotu gunu odur. Belki de birisi bir savaşta ya da sokakta vurulabilir. Bunlar da kotu gunlerdir." "Bakış acısına gore değişir. Benim icin kotu bir gun olabilir, ama benim kotu gunum başkasının en guzel gunudur. Bu bakış acısını anlamak cok onemli. Rekabetci bir insanım ve haliyle beşincilik beni mutlu etmez. Sorun yok." "Her şeye rağmen guzel bir otel odasında uyanacağım ve mutluluğun keyfini cıkartacağım. Uzgun olmak istemiyorum. İyi vakit gecirmek istiyorum." dedi. 50 yaşına geldiğinde nasıl olacağı sorusuna, "Umarım cok fazla şişman olmam! Elbette cocuğum olsun isterim, cocuklar guzeldir. Onlarla spor yapabilirim. 50 yaşıma geldiğimde başka şeylerde başarılı olmak istiyorum. Emekli olunca başka şeylere bakacağım." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler