Sebastian Vettel, son donemde rakip takımların pilotlarıyla yan yana geldiğinde ya da ufak temas yaşadığında attığı spinlerin, arac tasarımıyla alakalı olabileceğini duşunuyor. Ferrari pilotunun şampiyonluk umudu, son donemde tekerlek tekerleğe yaşadığı mucadelelerde attığı spinlerle iyice imkansız hal aldı. İtalya'da Lewis Hamilton ile, Japonya'da Max Verstappen ile ve son olarak Austin'de Daniel Ricciardo ile yaşananlar sonucunda Vettel 3 kez spin atarak geriye duştu. 3 spin de birbirine benziyordu. Vettel, 3 spinde de ic tarafta olmasına rağmen spin atam isim oldu. Oyle olunca, yaşanan sorunların teknik bir sorundan kaynaklanabileceği yonunde duşunceler ortaya cıktı. Meksika GP oncesinde konuşan Vettel, "Belki bir sonraki sefer dış tarafta olmayı denemeliyim. O zaman belki spin atmam." "Acıkcası, hep virajda ic tarafta olmak istersiniz. Bu değişmez. Ancak bilmiyorum. Başka bir araca yaklaştığımızda, yere basma gucu kaybederiz. Attığım tum spinler oldukca tuhaftı cunku o esnada farklı yapabileceğim bir şey yoktu." "Cok hızlı girmedim ya da o hızlarda o virajlardan kendi başıma donseydim spin atmazdım." "Bu acıdan, o pozisyonda başka bir aracın ic tarafında olmakla alakalı bir durum olmalı. Acıkcası 3 olayda da acık bir şekilde onde değildim. Yan yanaydık, bu acıdan dediğim gibi bir sonraki sefere dış tarafı deneyebilirim." dedi. Vettel, her şeye rağmen yaşanan olayların ardından artık daha temkinli olacağını kabul ediyor. Vettel, "Onemli olan şey, temelde aptalca şeyler yapmaya calışmamış olmam. Asla işe yaramayacak bir şey yapmaya calışmadım." "Acıkcası, birkac kez benzer sorunu yaşadık. Bu biraz aşırı oldu. Belki gelecek sefer boşluk olduğunda, o zaman bir daha duşunebilirim. Ancak aklımın bir koşesinde, aracı hep doğru yonde ilerletmeyi duşuneceğim." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel: Tuhaf Spinler, Arac Tasarımından Kaynaklı Olabilir