Daniel Ricciardo, Amerika GP'de kendisiyle temas yaşayarak spin atan Ferrari pilotu Sebastian Vettel'i savundu ve Alman pilotun yaklaşımında herhangi bir hata olmadığını soyledi. Vettel, son 5 yarışta 3 defa ilk turda spin atarak gerilere duştu ve yukselmeye calışmak zorunda kaldı. Son olay Ricciardo ile yaşanmıştı. Motorsport.com'a konuşan Ricciardo, "Bu biraz yanlış hesaptan kaynaklanıyor olabilir. Ne olduğunu bilmiyorsa, bilinc altında dahi olabilir." "Durust olmak gerekirse, Seb'in arac ustu goruntulerini izledim ve hicbir şey gormedim. Aşırı davrandığını duşunmuyorum. Hata yapmış gibi gorunmuyordu." "Bu acıdan, bir bakıma onu savunacağım. Normal dışı bir şey gormedim. Birkac kez bunu yaşadı ancak benimle yaşadığı olayda normal dışı bir şey yoktu." "Bir acıklaması olabilir ancak ona bu konuda nasıl sureceğini soylemek istemiyorum." dedi. İki kez dunya şampiyonu olan Fernando Alonso da Vettel'in yaşadığı sorunların tesadufi olduğunu duşunuyor. Alonso, "Sebastian'ın duzlukte 3 mili saniye, Hamilton'ın frenlemede 2, viraj ortasında 4 mili saniye daha hızlı olduğunu gosteren bircok grafik gordum." "Bu tur analizler, cok fazla ilgi cekiyor ve her kucuk bir sorunda yansıması oluyor. Ancak onun yaşadıkları saf hatadan ziyade tesaduftu." dedi. Sergio Perez, "Sebastian harika bir surucu. Aynı takımda olmadığınız ve tam olarak ne yaşadığını bilmediğiniz bir surucunun performansını değerlendirmek cok zor." "Bazı hatalar gorduk. Muhtemelen o an mumkun olmayan şeyi başarmak icin cok hırslı davrandı." "Ancak onun 4 kez dunya şampiyonu olmasının bir nedeni var. O, harika bir takıma sahip ve tekrar mucadelede olacaktır." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ricciardo, Vettel'in Suruşunde Yanlış Bir Şey Yok